Anlık Bildirim

Likit metal gövdeli Turing Phone Aralık ayında piyasaya sürülecek

 Son dönemde kullanıcılara yeni birşey sunamadığını belirttiği akıllı telefon pazarına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Turing Robotic Industries firması, ilk akıllı telefonu Turing Phone'u piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Temmuz ayında ön siparişe sunulan ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılan Turing Phone, hem çelikten bile sağlam olan likit metal gövdesi hem de hacklenemez olduğu söylenen kripto sistemiyle dikkat çekiyor.
 İlk etapta 10 bin adetle piyasaya sürülecek olan Turing Phone'un seri üretimi için Apple'ın da üretim faaliyetlerini yürüten Foxconn ile anlaşan Turing Robotic Industries, telefonun 18 Aralık 2015'te piyasaya sürüleceğini açıkladı. Sınırlı sayıda üretilecek olan Dark Wyven versiyonu için ön siparişlerin 24 Eylül'de başlayacağını duyuran firma, standart versiyonlar için ön sipariş veren kullanıcıların 21 Eylül'den itibaren telefonun tam ücretini ödeyerek sipariş verebileceklerini duyurdu.
 
Likit metal gövdeli Turing Phone Aralık ayında piyasaya sürülecek
Dünyanın en sağlam akıllı telefonu olmaya aday olan Turing Phone'un yapımında kullanılan likit metal alaşımın, çelikten daha sağlam ve titanyumdan daha ucuz olduğu söyleniyor. Turing Robotic Industries tarafından "liquidmorphium" olarak adlandırlan bu likit metal alaşım; alüminyum, gümüş, bakır, nikel ve zirkonyumdan oluşuyor.
Turing Phone'un bu sağlam yapısı son derece ilgi çekici olsa da, telefonun en önemli özelliğinin gelişmiş kripto sistemi olması bekleniyor. Turing Imitation Key adını taşıyan yeni bir kripto sistemi kullanan Turing Phone, üçüncü parti servisleri kullanan diğer kripto sistemlerinin aksine komünikasyonu şifrelemek ve çözmek için telefonun kendi donanımını kullanıyor.
Turing Phone'un donanımsal özellikleri arasında 1920 x 1080 piksel çözünürlükte 5.5 inç dokunmatik ekran, 2.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM, 64 veya 128 GB dahili depolama alanı, 13 megapiksel arka kamera ve 3,000 mAh batarya yer alıyor. Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle piyasaya sürülecek olan Turing Phone'un 64 GB versiyonu 740 dolara, 128 GB versiyonu ise 870 dolara satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim