Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Meizu MX5 inceleme videosu

Meizu'nun parmak izi okuyucu, amoled ekran, 20,7MP lazer otofokus kamera, 3150mAh batarya ve Mediatek Helio X10 ile donattığı MX5 test masamızda.
Meizu'nun parmak izi okuyucu, amoled ekran, 20,7MP lazer otofokus kamera, 3150mAh batarya ve Mediatek Helio X10 ile donattığı MX5 test masamızda.

 

Meizu’nun ülkemizde satışına başlanan ilk telefon modeli MX4’ün devam modeli olan MX5, daha iyi kamera, daha iyi ekran, parmak izi okuyucu ve tamamı metal gövdesiyle bir devam modelinde olması gereken bütün geliştirmeleri içeriyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

5,5” boyutlarında  Full HD amoled ekrana sahip olan telefonun 5MP ön kamerası Full HD video kaydı da yapabiliyor. Bildirim ledi ahize yanına üste yerleştirilmişken ekran altında kapasitif ve mekanik tuş görevi görmesi yanında parmak izi okuyucuya da sahip olan kontrol tuşu yer alıyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Tuş, belki de MX5’in en zayıf yanı zira bastığınızda çıkan ses ve malzeme kalitesi oyuncak telefon hissi uyandırıyor. Ne güzeldir ki görevini eksiksiz yerine getirdiği için durumu kurtarmayı biliyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Mekanik olarak sonuna kadar bastığınızda uykudan uyandırma, eve dönüş ve uzun süre basıldığında telefonu uyku moduna geçirme görevlerini üstlenen buton, hafifçe dokunulduğunda kapasitif algılama yeteneği sayesinde geri dönüş butonu olarak da görev görüyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Bu sayede Flyme os’u tek butondan hızlı bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Parmak izi okuma fonksiyonu ise olabildiğince iyi çalışıyor. Genelde ilk seferde parmak iziniz algılanıyor ve telefon ekranı açılıyor. Ses ve güç butonları ekranın sağına konumlandırılmış. Butonların malzeme kalitesi ve geri bildirimleri oldukça iyi. Ekranı eve dönüş butonu ile uyandırıp tekrar uykuya geçirebildiğimiz için genelde güç butonunu kullanmıyoruz.  
Meizu MX5 inceleme videosu
 

3,5mm ses çıkışı üst kısımda yer alırken, mono hoparlör ve usb girişi aşağı konumlandırılmış. Telefonun mono hoparlör ses çıkış gücü oldukça yüksek. Kalitesi ise ortalama düzeyde. Kulaklık çıkışı ise beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Ses konusunda tek eksik nokta olarak kutusundan kulaklık çıkmıyor oluşu söylenebilir.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Telefonun arkasına geçtiğimizde ise bizleri 20.7MP çözünürlüğe sahip kamera karşılıyor. Sony IMX 220 RS resim sensörünün kullanıldığı kamerada aynı zamanda lazer odaklamadan da yararlanılıyor. Çift ton led flaş ise düşük ışıklı ortamlar için birebir. Optik stabilizasyona sahip olmayan kamera aynı zamanda 4K video kaydı da yapabiliyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Basit kamera arayüzü ile kolay bir kullanım sunan telefon ile yaptığımız çekim denemelerinde odaklama hızı ve beyaz dengesi açısında başarılı sonuçlar elde ettik.

Kamera en iyisi değil fakat Meizu telefonlar içinde kullanıcısını en memnun edecek sonuçları elde ettiğimizi de söyleyebiliriz. F2.2 lensiyle ışığın düzgün olduğu koşullarda iyi, ışığın az olduğu koşullarda ise genelde titreşimden etkilenmiş bulanık fotoğraflar elde ediyorsunuz. Ön kamerası ise iyi ışık altında fazlasıyla işinizi görecektir.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Android 5.0.1 üzerine kurulu Flyme OS işletim sistemi ile gelen MX5, Mediatek Helio X10’dan aldığı güç ve 3GB sistem belleğinin etkisiyle oldukça akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor. Uygulamalar arasında geçişler aksamadan yapılabiliyor. Uygulamalar ve araçların iç içe bulunduğu ekstra bir uygulama arayüzüne sahip olmayan FlymeOS, yapısı gereği kısa bir alışma sürecine ihtiyaç duyuyor olsa da kullanması keyifli bir arayüz.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

5,5” Full HD amoled ekran ile video ve resim görüntülemek oldukça keyifli. Her açıdan doygun renkler ve parlak bir görüntü sunan ekran, gün ışığında görülebilirlik konusunda da sorun yaşamıyor.

8 çekierdekli MT6795, gündelik işlerde problemsiz bir deneyim sunabiliyor. Fakat konu oyun ve test programları olduğunda ilginç bir durum söz konusu. Her Meizu telefonda olduğu gibi MX5’de de pil menüsü altında güç seçenekleri yer alıyor. Standart olarak dengeli modda gelen telefonu dilerseniz düşük enerji moduna veya yüksek performans moduna geçirebiliyorsunuz.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Zaten oyuna veya test programına geçileceği zamanlarda da telefon yüksek performans moduna geçip geçmeyeceğinizi soruyor çünkü bu modlar arasında fark edilir sonuçlar oluşabiliyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Modern oyunlarda telefon dengeli moddayken kare atlamaları gözleniyorken, yüksek performans modunda sorun yaşanmıyor fakat bu sefer de bir süre sonunda telefon yüksek ısı nedeniyle uyarı mesajları vermeye başlıyor. Kasa dışında bunu hissedemiyoruz fakat CPU-Z sensörlerden yüksek sıcaklık değerleri ölçüyor. Son güncellemeye kadar böyle bir sorun yaşamıyorduk umarız MX5 yeni bir yazılım güncellemesi ile eski sorunsuz günlerine geri döner.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

WiFi ve GSM çekim gücü konusunda beklentimizi karlışayan telefon, çift SIM kartlı yapısıyla aynı anda iki telefon taşımak zorunda olan kullanıcıların yardımına koşuyor.

Fakat ne yazık ki MicroSD kart slotuna sahip olmadığı için depolama alanını genişletemiyoruz. Bu yüzden satın alırken ihtiyaçları iyi belirlemek ve tavsiye isterseniz en az 32GB’lık modeli almak yararlı olacaktır.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Konumlama servislerinin performansını merak edenler içinse GPS ve Glonass destekli olan telefon hızlı bir şekidle uydulara bağlanıp konumlama yapabiliyor.

Meizu MX5 inceleme videosu
 
Değiştirilemeyen 3150mAh bataryası ise MX5’in bir günü rahat bir şekilde tamamlamasını sağlıyor. Eğer pil değiştirilemeyecekse bu şekilde büyük tutulması kullanıcıların pil konusunda endişe duymasını bir nebze önlüyor.

Meizu MX5, güzel bir telefon ve firmanın geleceği hakkında da fikir vermesi açısından önemli bir model. Zira MX4 gibi başarılı bir modeli daha başarılı bir devam modeliyle destekleyebiliyor olmak sonraki modeller açısından da heyecan duymamıza neden oluyor.
Meizu MX5 inceleme videosu
 

Ortada yer alan butonun malzeme kalitesi nedeniyle yarattığı ucuz hissi haricinde metal gövdesi, performansı, farklı bir deneyim sunan arayüzüyle MX5, yeni ve farklı bir cihaz arayanların listesinde yer alması gereken bir model.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim