Anlık Bildirim

Microsoft ve Sony dünyanın en büyük 12 telefon üreticisi listesine giremedi

IC Insights tarafından yayınlanan yeni istatistikler, Microsoft ve Sony'nin dünyanın en iyi 12 telefon üreticisinin arasında yer almadığını gösteriyor. Çinli üreticiler listeyi işgal etmiş durumda.
Microsoft'un Lumia serisini sonlandırmayı planladığına inanılıyor ve şirket her ne kadar açıkça söylemese de, mobil bölümdeki tüm çabalarını 2017 bahar ayında gelmesi beklenen Surface Phone'a yönlendirecek. Microsoft'un mobil stratejisine ilişkin belirsizlik giderek derinleşirken, yayınlanan yeni bir istatistik bu yılki satışlarının 15 milyon ünitenin altına düşmesi beklenen şirketin dünyanın en büyük 12 telefon üreticisinin arasına giremeyeceğini gösteriyor.
IC Insights tarafından sağlanan yeni istatistikler yaklaşık 320 milyon ünite satışla Samsung'un bu yılki akıllı telefon satışlarının tepesinde yer alacağını gösteriyor. Şirket 2015 rakamlarına göre yüzde 1 düşüş yaşayacak gibi görünüyor ancak yine de Apple'la arasındaki farkı korumak için yeterince güçlü durumda. Cupertino merkezli iPhone üreticisinin ise 2015'e kıyasla yüzde 3'lük düşüş yaşaması söz konusu. Bu yıl 225 milyon telefon satışının kayda geçmesi beklenen şirket listenin ikinci sırasında olmaya devam edecek.

Çinliler piyasayı domine etti

Listenin geri kalanında ise Çin hakimiyeti başlıyor. Huawei'nin yüzde 29 büyüme ve 135 milyon cihaz satışı ile üçüncü sırada yer kapması olasılık dahilinde. Ardından ise Çin'den Oppo, Xiaomi ve Vivo'nun gelmesi bekleniyor. Güney Kore'den LG ve diğer dört Çin merkezli şirket olan ZTE, Lenovo, TCL ve Meizu da güçlü satışlardan faydalanacak diğer üreticiler olarak sıralanıyor. Hindistanlı Micromax'ın da 25 milyon satışla tablodaki 12. şirket olarak dikkat çekiyor.
Microsoft ve Sony dünyanın en büyük 12 telefon üreticisi listesine giremedi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28264 kez okundu.
39 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim