Anlık Bildirim

Motorola : Samsung'un çöküşü yakın olabilir

Motorola : Samsung'un çöküşü yakın olabilir

Uzun yıllar akıllı telefon pazarında liderliği elinden bırakmayan Samsung, bununla birlikte kötü giden satışlar nedeniyle de tökezlemeye başladı. Geçen yılın son çeyreğinde Apple ile aynı pazar payına gerileyen firma yıl genelinde de düşüş gösteriyor. Uzmanlar yenilik geliştirmezse önümüzdeki yıllarda firmanın liderliği kaybedebileceğini düşünürken, Motorola'da ilginç bir kehanet geldi. 

Hali hazırda Lenovo çatısı altında faaliyetlerini devam ettiren Motorola başkanı Rick Osterloh, Samsung'un yakın zamanda çökebileceğini iddia ederken, iddiasını da her yedi yılda bir akıllı telefon pazarının tepesinde bulunan firmanın bu akibete uğradığı istatistiklere dayandırdı. 

Osterloh aslında pek de yanılmıyor zira bir dönem BlackBerry, sonra Nokia liderliğe yükseldikleri akıllı telefon pazarında hızlı bir çöküş sürecine girdi ve Nokia artık piyasada yer almıyor. İstatistiklere bakacak olursak aynı son Samsung'u da bekliyor olabilir. Ancak istatistiklerden net bir zaman ortaya koymak pek mümkün değil. Ancak önceki örneklere göre bu kehanetin 2017-2018 yıllarında gerçekleşmesi muhtemel. 

Osterloh bu geçişin yavaş yavaş başladığını çünkü tüketicilerin üst seviye bir tecrübe yaşamak için 600$ ödemek zorunda olmadığını anladıklarını belirtiyor. Kendileri ise daha uygun fiyatlara premium markalara alternatif olacak cihazlar üretiyor. Motorola bu yaklaşımından emin. Lenovo ile birlikte yükselişe geçen Motorola, geçen yılın son çeyreğinde satışlarını artırdı. 

1 Mart itibariyle Galaxy S6 amiral gemi modelini tanıtması beklenen Samsung için bu yıl aslında oldukça önemli. Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 modellerinin piyasadaki başarısı firmanın pazardaki geleceğinin ne olacağını gözler önüne serecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12016 kez okundu.
84 kişi, toplam 86 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim