Mac için hazırlanan Flash Player 10.1 GPU tabanlı hızlandırma desteği aldı Sapphire, Radeon HD 5770 FleX modelini duyurdu HABERE ATLA YORUMLARI GÖR (32) YORUM YAZ
Motorola Droid 2: 1GHz işlemci, 512MB bellek ve Android 2.2
Günlük Haber Fx57
32

Android platformuyla üzerindeki ölü toprağını atan ve yeniden yükselişe geçen Motorola, uluslararası başarı elde eden Droid modelinin devamı olarak geliştirdiği Droid 2 modelini duyurdu. Fiziksel klavyesi, yüksek ses kalitesi ve hız aşırtılabilir güçlü işlemcisi gibi detaylarla Android dünyasının en başarılı telefonlarından biri olarak gösterilen Droid modelinin takipçisi olan Droid 2, ilk modeldeki kimi eksikleri giderirken, hem tasarım hem de donanımsal yenilikleriyle artan rekabete ayak uydurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz ay çıkan Samsung Galaxy S ve HTC'nin aylardır piyasada olmasına rağmen liderlik iddiasını sürdürebilecek kadar güçlü olan EVO 4G modellerini karşı Motorola'nın cevabı niteliğindeki Droid 2, Froyo kod adlı Android 2.2 işletim sistemiyle geliyor ve çoklu ortam özelliklerini profesyonellere yönelik detaylarla buluşturuyor.

Tasarım açısından ilk model ile önemli benzerlikler taşıyan Droid 2'de en büyük farkın fiziksel tuş takımında olduğunu ve pek kullanışlı olmadığı yönünde çeşitli eleştriler alan optik joystik butonunu kaldırıldığını görüyoruz. Köşeli hatlara sahip olan telefon, 480 x 854 piksel çözünürlüğünde 3.7-inç çoklu dokunmatik kapasitif ekrana sahip. Droid ile kıyaslandığında işlemci hızı ve bellek kapasitesi iki kat arttırılarak sırasıyla 1GHz'e ve 512MB'a çıkartılan Droid 2, teknik donanım açısından bugün paranın alabileceği en güçlü Android telefonlardan birisi olarak dikkat çekiyor. 116.3 x 60.5 x 13.7 mm boyutlarında ve 169 gram ağırlığında olan Droid 2, akıllı telefon pazarındaki en hafif telefon olmasa da kasasının altında fiziksel QWERTY klavye barındırdığını unutmamak gerekiyor zira Motorola'ya göre fiziksel klavye, profesyoneller için oldukça önemli bir detay.

Motorola Droid 2, 5 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip.  2592?1944 piksel çözünürlüğünü destekleyen oto-fokus özellikli kamera, Motorola'dan yapılan açıklamaya göre "DVD" kalitesinde video kaydı yapabiliyor. Daha iyi görüntü için imaj sabitleme, geo-tagging ile fotoğrafa konum bilgisi ekleme ve yüz tanıma gibi ekstra özelliklere de sahip olan kameranın, Droid modelinin çekim yetenekleri de dikkate alındığında pek çok kullanıcı için tatminkar sonuçlar vereceği belirtiliyor. Akıllı telefon pazarındaki modern pek çok telefondan farklı olarak ikinci kameraya sahip olmayan Droid 2, 8GB depolama kapasitesi ile geliyor ancak microSD kart ile depolama kapasitesi 32GB'a kadar arttırılabiliyor. Kablosuz iletişim için 802.11n WiFi ve Bluetooth 2.1 desteğine sahip olan telefon DLNA özelliği ile uyumlu cihazlara kablosuz dosya aktarımında bulunabiliyor.

Droid 2 için üzerinde durulan en dikkat çekici detaylardan biri de Flash 10.1 desteği. Android 2.2 işletim sisteminin bu avantajından istifade eden telefon, Flash 10.1 tabanlı videoları akıcı bir şekilde oynatabiliyor. Güçlü donanım alt yapısı ve Android Market'ten elde edebilecek RockPlayer gibi uygulamalar sayesinde DVD kalitesindeki pek çok videoyu akıcı bir şekilde oynatabilen Droid 2, önemli bir güncleleme olarak 3G hotspot/tethering yeteneğine de sahip. Hatırlanacağı üzere Droid modelinde olmayan bu özellik sayesinde 3G bağlantı farklı cihazlara paylaştırılabiliyor. Yakınlık sensörü ve ivme ölçere sahip olan Droid 2, aynı zamanda dijital pusula gibi detayları da bünyesinde barındırıyor. 3.5mm kulaklık girişine ve miniUSB portuna sahip olan telefonun altı çizilen bir diğer önemli özelliği ise Swype klavye desteği ile alternatif kullanm metodu sunabiliyor olması.

Android tabanlı diğer telefonların desteklediği tüm müzik ve resim formatlarıyla uyumlu olan Droid 2, MOTOBLUR ara birimiyle geliyor. Standart olarak 1400 mAh kapasiteli Li-Po pil ile gelen Motorola Droid 2'nin 315 saaate kadar bekleme ve 10 saate kadar konuşma süresi sunduğu belirtiliyor. CDMA 800 / 1900 ve CDMA2000 1xEV-DO ağlarına destek veren ve GSM alt yapısı ile uyumlu olmayan Droid 2 şu an için Amerika'ya özgü bir telefon olsa da Motorola'nın uluslarası bir versiyon çıkarması da kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu arada Motorola ve Verizon, Droid 2'nin özel Star Wars içeriğine sahip olan ve sınırlı sayıda hazırlanan RD-D2 versiyonunu da Eylül ayında satışa sunacaklar. Motorola Droid 2, Amerika pazarında farklı data planlarıyla kullanıma sunulurken, sözleşmeli satış fiyatın 199.99$ olduğu da açıklanan detaylar arasında yer alıyor.

Yorumlar (30) Yorum Yaz ▼
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Your Life İs Mine 12.08.2010 11:33:50
Telefon tasarım ve donanımsal özellikleri açısından iyi.Motorola kaybettiği pazar payının bir kısmını bu telefonla tekrar kazanabilir. 0
ÇVK 12.08.2010 13:16:55
Tasarım gerçekten kötü. 0
marikanwap 12.08.2010 13:19:36
Gerçekten çok güzel ve çok iddialı bir cihaz. Motorola üzerindeki ölü toprağı attı harbiden:) 0
Peerless 12.08.2010 13:22:00
Sağlam telefon olmuş.Özellikleri itibariyle ve qwerty klavyeli olmasıyla ön plana çıkacak bir model. 0
sotoxs 12.08.2010 13:38:56
amerikaya özgü tel uluslararası versiyonu da çıkar, Türkiye'ye özgü fiyatlarla şüphesiz. 0
ShafakCool 12.08.2010 14:06:32
Droid modelleri Amerika hariç satışa çıkmıyor maalesef! 0
cuqumeL 12.08.2010 15:15:18
Güzel telefon ama HTC'den vazgememi sağlayacak güzellikte değil.. 0
Unimmortal 12.08.2010 16:26:59
so good 0
T®an©e Addi©T 12.08.2010 17:04:21

quote:

Orijinalden alıntı: Death666

Tasarım gerçekten kötü.

bende begenemedim maalesef.ama özellikler güzel
0
gduman 12.08.2010 17:28:48

quote:

Orijinalden alıntı: safak951

Droid modelleri Amerika hariç satışa çıkmıyor maalesef!


droid modeli avrupada milestone adıyla satışta..
0
Silmaril 12.08.2010 23:25:53
güya martta türkiye'de satışa sunulacaktı droid, 2 si bile çıktı 0
İslamic Force 13.08.2010 14:02:11
Süer bir alete benziyor 0
a.b.d. Salı, 15:57
aslında motorola tr de ithalatçı firmaya ve tekik servise sahip değil
bizdeki gms ithalatçıları kvk gibi firmalar kaymak yoksa girmezler işe

aslında çok kaliteli telefon motorola şeytanın bacağınıda kırdı kolunuda
0
MOTOROLA ,I PHONE DEN DAHA USTUN BENCE ANCAK MOTOROLANIN TASARIMCILARI ESTETIKDEN COK UZAKLAR

FIZIKSEL KLAVYE BOZMUS OLMAMIS HIC GEREGI YOK DU
0
m4y

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Hannibal

MOTOROLA ,I PHONE DEN DAHA USTUN BENCE ANCAK MOTOROLANIN TASARIMCILARI ESTETIKDEN COK UZAKLAR

FIZIKSEL KLAVYE BOZMUS OLMAMIS HIC GEREGI YOK DU


ihtiyacın yoksa kapatırsın bu kadar basit ki eminim bu telefonu alan kişilerin %95'i klavyeyi çokca kullanacak.
0
SONY ERİCSSONDAN SONRA EN COK SEVDİĞİM MARKA MOTOROLA 0
akayozmenn Çarşamba, 16:58
Android

Linux çekirdeğine (kernel) sahip bir işletim sistemidir. Linux kerneli içerdiği için oldukça ileri düzeyde bir altyapıya sahip olmasına rağmen güvenlik ve ticari sebeplerle bir takım özellikleri kısıtlanmıştır veya doğrudan içermemektedir. Alışılageldik Linux kernelli işletim sistemlerinde bulunan bazı temel özellikleri ve parçaları içermediği için genel anlamda bir Linux işletim sistemi olarak kabul edilmez.

Açık kaynaklı bir işletim sistemidir ve bu nedenle bir çok üreticinin ürününde bulunabilir, dolayısı değişik platformlara uyumluluk zorunluluğu olduğu için optimizasyon miktarı rakiplerine kıyasla düşüktür. "Google deneyimi" sunan sürümleri işletim sistemi güncellemeleri için bir bilgisayara bağlı olmaya ihtiyaç duymaz.

Sadece parmak etkileşimi ile çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle rakiplerine kıyasla basit ve sade bir arayüze sahiptir ve kolay bir kullanım sağlar. Ana kullanıcı arabirimi, üzerinde çeşitli Widget'ların (ufak programcıklar) çalışmasına imkan sağlayan bir bekleme ekranıdır, ayrıca uygulamaların kısayollarının bulunduğu bir menü sistemi mevcuttur. Çoklu dokunuş desteği mevcut olmasına rağmen devre dışı bırakılmıştır.

(Adobe Flash desteği içeren) WebKit tabanlı tarayıcısı ile zengin bir internet, geniş codec desteği ile de zengin bir çoklu ortam deneyimi sunar.

Tamamlanmamış ve benimsenmiş standartların dışında bir uygulama geliştirme ortamı (Android SDK) sunar, bu nedenle geliştiriciler tarafından gayet olumsuz karşılanmıştır ve mevcut uygulama çeşitliliği ile sayısı açısından şu an fakir bir platformdur. Ayrıca kendisine ait bir uygulama dağıtım kanalına (Android Market) sahiptir.

Platforma doğal olmayan, özelleştirilmiş ve benimsenmiş standartların dışında bir dilde uygulama geliştirilmesine izin verir. Bu özel dilde yazılan uygulamaların çalışması için bir sanal makineye ihtiyaç duymaları ve bu sanal makinenin (Dalvik JavaVM) düşük bellek yönetim becerisi nedeniyle uygulama başarım performansı rakiplerine kıyasla düşüktür. Kaliteli ve hızlı uygulamalar için yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyar.

Olumlu yönleri:

- Ortalama bir kullanıcının kullanacağı düşünerek tasarlanmış oluşu
- Etkin kullanım için işletim sistemine aşinalık gerektirmemesi
- Doğrudan parmakla dokunarak yönetilecek şekilde geliştirilmesi
- Bir smartphone'da olması gereken özelliklerinin büyük kısmını modern bir şekilde içeriyor oluşu
- Eksik özellikleri için de Google'ın şevkatli kollarında büyümesinin getirisi olan sık sık yazılım güncellemelerinin çıkması
- Güncellemeler kullanıcı verisini silmeden yapılıyor (yani hard reset olmadan) (laconf'un verdiği bilgidir)
- Google ile sync çalışırsa telefonun çalınma, bozulma, hard reset olma gibi durumlarında kişi bilgileri maillar ajanda vs. google'dan geri sync edilebiliyor (palm pre'deki gibi) (Bkz: 2,3) (laconf'un verdiği bilgidir)

Olumsuz yönleri:

- Halihazırda benimsenmiş standartları desteklememesi ve bu nedenle uygulama geliştirmenin zor oluşu
- Uygulamaların harici belleğe kurulamaması (ve dolayısı ile cihazın boş hafızasının çabucak tükenmesi) (Bkz: 1)
- JavaVM içermesine rağmen JavaME desteği içermemesi
- Bir üst sürüme geçilirken genelde uygulama uyumluluğunun bozulması
- Kişisel bilgilerinizi telefonunuza ek olarak Google sunucularında barındırması (Bkz: 2,3)
- Düşük pil ömrü (kesin bir yargı değil, sağdan soldan okuduğum birşey; doğru olmayabilir)
- Düşük performansı

(1) Custom Rom'lar uygulamaları otomatik olarak harici belleğe kuruyor (laconf'un verdiği bilgidir)
(2) "Bunun nesi kötü, kullanım kolaylığı sağlıyor" diyecek arkadaşlara soruyorum: Google'ın "ücretsiz" servislerinin bedelini para yerine onlara teslim ettiğiniz "kimliğiniz" ile ödediğinizi bilmek sizi rahatsız etmiyor mu? Etmiyorsa bu maddeyi görmezden gelebilirsiniz, ediyorsa bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz (şükür o opsiyon mevcut).
(3) ayrıca baz istasyonu bazlı lokasyon bilgisi de google'la paylaşılıyor sürekli olarak. ancak tabi bunu kapatmak mümkün ama o zaman da telefon özellik kaybına uğruyor.


MAEMO

Linux kökenli Debian işletim sisteminin bir türevidir. Linux kökenli olduğu için oldukça ileri düzeyde bir altyapıya sahiptir ve üzerinde hiç bir kısıtlama yoktur.

Açık kaynaklı bir işletim sistemidir fakat yalnızca Nokia'ya ait ürünlerde bulunur, dolayısı ile değişik platformlara uyumluluk zorunluluğu olmadığı için optimizasyon miktarı rakiplerine kıyasla yüksektir. İşletim sistemi güncellemeleri için bir bilgisayara bağlı olmaya ihtiyaç duymaz.

Sadece parmak etkileşimi ile çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır (ama isterseniz stylus da kullanabilirsiniz), bu nedenle rakiplerine kıyasla basit ve sade bir arayüze sahiptir ve kolay bir kullanım sağlar. Ana kullanıcı arabirimi, üzerinde çeşitli Widget'ların (ufak programcıklar) çalışmasına imkan sağlayan ve üzerinde kısayollar oluşturulabilen 4 ayrı masaüstünden oluşan bir bekleme ekranıdır, ayrıca uygulamaların kısayollarının bulunduğu bir menü sistemi mevcuttur. Çoklu dokunuş desteği 5. sürümde mevcut değildir, 6. sürümde ekleneceği açıklanmıştır.

(Adobe Flash destekleyen) Gecko (Firefox) tabanlı MicroB tarayıcısı ile zengin bir internet, geniş codec destekli GStreamer tabanlı medya oynatıcısı ile de zengin bir çoklu ortam deneyimi sunar.

Geliştiriciler için kapsamlı ve gelişmiş bir uygulama geliştirme ortamı (Maemo SDK) ile dağıtım kanalı desteği sunar (dağıtım kanalı bir tane değildir, kullanıcı istediği kanalı özgürce ekleyebilir), fakat telefon özelliğini yeni kazandığı ve öncesinde sadece Internet Tablet'lerde kullanıldığı için uygulama çeşitliliği ile sayısı açısından şu an fakir bir platformdur, fakat normal Linux uygulamalarını da çalıştırabileceği için bir bakış açısına göre zengin sayılabilir.

Platforma doğal bir dilde uygulama geliştirilmesine izin verir ve bu nedenle uygulama başarım performansı rakiplerine kıyasla yüksektir, kaliteli ve hızlı uygulamalar için yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duymaz.

Aynı anda birden çok uygulamanın çalıştırılmasını destekler.

Olumlu yönleri:

- Tam anlamıyla bir "mobil bilgisayar" ortamı sunması
- Geliştirilmeye sonsuz açık oluşu
- Etkin kullanım için işletim sistemine aşinalık gerektirmemesi
- Doğrudan parmakla dokunarak yönetilecek şekilde geliştirilmesi

Olumsuz yönleri:

- Diğer güncel ve yaygın işletim sistemlerinde bulunan bir çok özelliği barındırmaması
- 5. sürümden 6. sürüme geçilirken uygulama uyumluluğunun kısmen bozulacak olması
- Temeli bir masaüstü işletim sistemi olduğu için odağın "telefon" özelliklerinde olmaması
0
KASIMPAŞA TAYFA Çarşamba, 23:52
muhteşem 0
_KadirşinaS_ Perşembe, 00:06

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Hannibal
MOTOROLA ,I PHONE DEN DAHA USTUN BENCE ANCAK MOTOROLANIN TASARIMCILARI ESTETIKDEN COK UZAKLAR

FIZIKSEL KLAVYE BOZMUS OLMAMIS HIC GEREGI YOK DU

Lütfen artık her yeni çıkan telefonu hemen iphone ile kıyaslamayın. Hem teknolojiyi bilmem kaç sene geriden takip ediyor deniliyor bu iphone için ama hem de her zaman piyasanın referans noktası oluyor. Nasıl iş anlayamıyorum. Sonra birileri çıkıp iphone lehine yorum yazınca hemen " aha bu da apple fan'ı" diye yaftalanıyor. Ve konular bitmek bilmeyen kısır tartışmalara dönüşüyor. Piyasada donanımsal olarak güçlü olan ve yazılımsal olarak da droid2'ye denk olan; galaxy s, htc evo, htc desire, nokia n8,SE X10 gibi bir ton model var. Artık yeni çıkan cihazları bunlarla kıyaslayın. Motorola bunlara rakip olsun.
Saygılar.
0
heartless Perşembe, 04:01
Haklısın Kadir nedir bu herkesin iphone ile başka cihazları karşılaştırma hissiyatı. iphone dediğin nedirki Droid2'ye rakip olacak,değil mi ? Bunu foruma anlatmak gerek, insanlar belletmek gerek. Şu iphone birde bumper donunu giymeden çalışsaydı, bak Motorola yapmış, yiğidin malı meydanda misali, saldırıyor sağa sola. Bu seferde salladığı apple'e denk gelmiş ama bu elma eskisi gibi golden değil artık yer elması.

Bu konuya bir çare bulmak lazım.
0
Brainy Perşembe, 07:42
Telefon Güzel Ama Türkiye'De Çalışmıyor Bildiğim Kadariyla. 0
spy1983 Cuma, 00:15
@akayozmenn

ben Android 'in düşük performansı olduğuna inanmıyorum, çünkü 528,600 Mhz lik işlemcilerde bile oldukça akıcı ve hızlı işliyor...
0
süper olmuş 0
selam arkadaşlar.
uzuuuun yıllardır motorola kullanan birisi olarak (startac diyeyim gerisini siz anlayın artık) motorolanın kaliteli ama ilginç telefonlar ürettiğini söyleyebilirim. ama milestone 2 gerçekten bir dönem htc touch pro 2 almak isteyen bendenizin gönlünü çelmiş durumda şu aralar. nette izleyip okuduğum kadarı ile aletin 2 eksiği var biri ön kamera biri de htc tp2 deki gibi ekranın eğilebilmesi. androidin açık kaynak kodlu olması onu geleceğin işletim sistemi yapıyor benim gözümde. aletin 1ghz işlemcili olması bile başlı başına bilimkurgu gibi geliyor bana. custom rom olayı da çözüldüğüne göre şu anda klavyeli bir telefon tercih eden ve biraz da aleti kurcalamayı filan sevenler için ideal bir cihaz olduğunu düşünüyorum. avrupada ekim başı gibi satışa çıkacağı haberleri vardı diğer sitelerde. bakalım bize ne zaman gelecek (doğubank yani).
bir de sorum var milestone 1 kullanıcılarına. aletin sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönlerini yazarsanız çok aydınlatıcı olur benim gibi almak isteyen arkadaşlara.
şimdiden teşekkürler.
(acaba bu soruyu ayrı bir topis olarak mı açmak lazımdı yaw? )
0
ekimde avrupada çıkacak haberlerini hangi siteden okudugunuzu hatırlıyormusunuz acaba ?
ben de droid x bekleyicisiyim ve iksinin de aynı zamanda avrupada olacağını düşündüğümden soruyorum ?
quote:

Orijinalden alıntı: ChukkyByForce

selam arkadaşlar.
uzuuuun yıllardır motorola kullanan birisi olarak (startac diyeyim gerisini siz anlayın artık) motorolanın kaliteli ama ilginç telefonlar ürettiğini söyleyebilirim. ama milestone 2 gerçekten bir dönem htc touch pro 2 almak isteyen bendenizin gönlünü çelmiş durumda şu aralar. nette izleyip okuduğum kadarı ile aletin 2 eksiği var biri ön kamera biri de htc tp2 deki gibi ekranın eğilebilmesi. androidin açık kaynak kodlu olması onu geleceğin işletim sistemi yapıyor benim gözümde. aletin 1ghz işlemcili olması bile başlı başına bilimkurgu gibi geliyor bana. custom rom olayı da çözüldüğüne göre şu anda klavyeli bir telefon tercih eden ve biraz da aleti kurcalamayı filan sevenler için ideal bir cihaz olduğunu düşünüyorum. avrupada ekim başı gibi satışa çıkacağı haberleri vardı diğer sitelerde. bakalım bize ne zaman gelecek (doğubank yani).
bir de sorum var milestone 1 kullanıcılarına. aletin sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönlerini yazarsanız çok aydınlatıcı olur benim gibi almak isteyen arkadaşlara.
şimdiden teşekkürler.
(acaba bu soruyu ayrı bir topis olarak mı açmak lazımdı yaw? )
0
Mr.Basketball 12.11.2010 19:00:00
arkadaşlar droid x hakkında bir bilgisi olan var mı?telefon çok hoşuma gitti 0
lapya 12.11.2010 19:39:47
arkadaslar droid 2 cdma teknoljisiyle calisiyor, sadece amerikada calisir. bizim ulkemizde calisacak versiyonun ismi milestone 2 ve satista su anda...

http://www.expansys.com/motorola-milestone-2-android-smartphone-203426/
0
ARKADAŞLAR TELEFONUN TASARIMI COK İYİ ÖZELLİKLERİ İLE BİRLİKTE İLK ÖNCE Bİ ELİNİZE ALIN ONDAN SONRA YORUM YAPIN 0
Telefon güzel görünüyor, Türkiye'ye de gelse keşke. 0
YORUM YAZ
Durum Üyeyim Üye Değilim
E-Posta
Mesaj

Güvenlik Kodu Güvenlik kodu   Güvenlik kodunu göremiyorsan buraya tıkla