Anlık Bildirim

Nokia, amiral gemi seviyesinde bir Android akıllı telefon ile yeniden piyasaya dönebilir

Nokia, amiral gemi seviyesinde bir Android akıllı telefon ile yeniden piyasaya dönebilir

Mobil cihaz bölümünü Microsoft'a sattıktan sonra akıllı telefon pazarına yeniden girme fırsatları arayan ve bu niyetini duyurmaktan da çekinmeyen Nokia, farklı planlar üzerine yoğunlaşmış durumda. 

Firmanın Microsoft'a devrettiği Nokia isim hakkının kullanım süresinin dolmasını bekleyeceğine dair ilk açıklamaların ardından bu kez bazı kaynaklar isim konusunda değişiklik yapılabileceğini iddia ediyor. 

İddialara göre Nokia, amiral gemi seviyesinde bir Android akıllı telefon hazırlığında ve bu iş için N9 modelini geliştiren ekibi görevlendirdi. Bilindiği gibi MeeGo işletim sistemi üzerinde çalışan Nokia N9 oldukça olumlu yorumlar almış ve ilgi görmüştü.

Nokia'nın marka devri nedeniyle Android akıllı telefonunda Here isimlendirmesine yer verebileceği konuşuluyor. Ekibin karakteristiği gereği ortaya çıkacak akıllı telefonun N9 tasarımından izler taşıyacağı da ifade ediliyor. Nokia X serisi ile aslında firma Android cephesine göz kırpmış ancak tam satış dönemine denk geldiği için proje rafa kaldırılmıştı. Nokia'nın en azından bir Lumia cihazını Android işletim sistemi ile piyasaya sürmek istediği sık sık dile getirilmekteydi.

Nokia'nın yeni akıllı telefonunu ne zaman piyasaya süreceğine dair bir bilgi yok. Ancak eskisi gibi yaygın bir dağıtım ağının aksine sınırlı bölgede satış yapmak zorunda kalabileceği belirtiliyor. 


Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Nokia-rumored-to-be-planning-a-return-with-a-flagship-Android-device_id62399 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1025 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim