Anlık Bildirim

Nokia ismi yine mi satılıyor?

Sadece iki yıl içerisinde, bir dönemin telefon devi olan Nokia’nın geldiği durum üzücü. Halen Microsoft’un elinde bulunan isim hakkı, yakın zamanda satılabilir.

Nokia’nın mobil cihazlar bölümü ve isim hakkı Microsoft’a satıldığında, akıllı telefon pazarında dengelerin değişeceği düşünülüyordu. Gel gör ki, önce Lumia telefonlardan Nokia ismi kaldırıldı ve sadece gelişmekte olan ülkelere satılan cep telefonlarında kaldı. Şimdi ise Nokia isminin tamamen elden çıkacağı konuşuluyor.

İddialara göre, geçtiğimiz yıllarda 1.5 milyarıncı telefonu da satarak pazarda bir rekora imza atan Nokia markası, artık çeyrek bazda sadece 15 milyon satış yapabiliyor. Microsoft bu yüzden cep telefonlarına kaynak ayırmak istemiyor ve Nokia isminin satılması gündemde.

Bilindiği üzere Nokia isim hakkı, 2024 yılına kadar Microsoft bünyesinde kalacaktı ancak firma markayı elden çıkarmayı planlıyor. İlk müşteri Foxconn ve yakın zamanda Nokia isminin Foxconn bünyesine katıldığını görebiliriz.

Diğer bir önemli iddia ise, Lumia telefonlarını üreten Microsoft Mobile bölümünün tamamen kapatılacağı yönünde. Bölümdeki mühendislerin bir kısmı Surface grubuna kaydırılacak. Yaklaşık yüzde 50’sinin ise işten çıkarılacağı konuşuluyor. Gelecek yıl, Microsoft artık Surface Phone adıyla telefonlarını üretmeye başlayacak.

Sadece iki yıl içerisinde, bir dönemin telefon devi olan Nokia’nın geldiği durum üzücü. Foxconn’un markayı iyi değerlendirmesi halinde uzun süre daha akıllı telefon pazarında görebiliriz. Hatta yeniden akıllı telefon pazarına dönme planları yapan Finlandiyalı Nokia firmasının, Foxconn ile bir ortaklığı bile söz konusu olabilir.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8452 kez okundu.
43 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim