Anlık Bildirim

OnePlus kişisel bilgilerinizi topluyor

Beğenilen akıllı telefonların üreticisi Çinli OnePlus kişisel verileri kullanıcısından habersiz olarak topladığını itiraf etti ancak bundan vazgeçmeyi de kabul etti.

Gün geçmiyor ki Çinli teknoloji devlerinin kişisel verileri topladığı ile ilgili haber yapmayalım. Mesajlaşma devi WeChat’ten sonra akıllı telefon üreticisi OnePlus da kullanıcı verilerini topladığını doğruladı.

Tamamen duygusal

Günümüzde en değerli madde kullanıcı verileri desek yanılmış olmayız. Evet belki tekil değer anlamında elmas veya zümrüt diyebiliriz ancak yüz milyarlarca dolarlık bir pazara hitap etmesi nedeniyle kullanıcı verileri bugün çok daha değerli.

Google’dan Facebook’a, Microsoft’tan Twitter’a veya Snapchat’e kadar sayısız firma kullanıcı verilerine adeta bağımlı. Elbette doğrudan bir gelir söz konusu değil ancak daha kişiye odaklı reklamlar sunulması kullanıcının etkileşimini arttırıyor. Bu da her açıdan daha fazla reklam geliri demek.

Genelde firmalar eleştirilere “Niye diye bir sor bakalım” mantığıyla yaklaşıyor ve tüm bunlar “kullanıcı deneyimini en iyi hale getirmek” amacıyla yapılıyor. Yani en azından firmaların gizlilik sözleşmelerine ekledikleri açıklama bu şekilde. OnePlus da uzun süredir kullanıcı verilerini topladığını doğruladı.

Firmanın telefonlarında yer alan özelleştirilmiş OxygenOS arayüzü kullanıcıların kişisel verilerini topluyor ve iki amaç için kullanıyor. Birincisi kullanıcı deneyimini en iyi hale getirmek, ikincisi ise cihazla ilgili bilgi toplamak.

Normalde kullanıcı deneyimi programından çıkmak Ayarlar menüsünden mümkün ancak cihaz deneyimini iyileştirme zorunlu ve çıkış şansı yok. Bununla ilgili eleştirilerin artması üzerine OnePlus ay sonunda bu kategoriyi de seçenekli hale getireceğini duyurdu. Kullanıcılara hem arayüzü deneyimi hem de cihaz deneyimi için iki farklı katılım seçeneği sunulacak. Diğer taraftan bugüne kadar topladığı telefon numarası, MAC adresi ve WiFi bilgilerinden de vazgeçiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4919 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oneplus, oneplus one ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim