Anlık Bildirim

Project Ara modüllerini değiştirmek için cihazı kapatmaya gerek olmayacak

Project Ara modüllerini değiştirmek için cihazı kapatmaya gerek olmayacak

Akıllı telefon dünyasının en çok merak edilen projelerinin başında gelen Project Ara modüler akıllı telefon, yıl sonunda veya gelecek sene başlarında piyasaya çıkmayı hedefliyor ve Google şimdiye kadar pek çok geliştirici konferansı düzenledi.

Bu konferanslarda Ara'nın bize neler sunacağı az çok belli olmuştu. 50$'lık iskelet üzerine kamera, işlemci, batarya, ekran gibi bileşenlerini değiştirebileceğimiz Ara, Android L işletim sistemi sayesinde önemli bir fonksiyon da sunacak. 

Proje yöneticisi Paul Eremenko tarafından verilen bilgilere göre işlemci ve ekran hariç cihazın modüllerini değiştirirken gücü kesmeye gerek olmayacak. Hot-swap adındaki bu teknoloji hali hazırda bazı cihazların batarya ve hafıza kartlarını değiştirirken kullanılıyor. 

Yani kullanıcı ihtiyaç duyduğu anda örneğin kamera modülünü hızlı bir şekilde değiştirebilecek. Veya batarya biterken yine cihazı kapatmadan değişim yapabilecek. Google proje için Android L işletim sistemini özel bir optimizasyondan geçirmeyi planlıyor ve özel sürüm sadece Ara telefonu ile uyumlu olacak. 

Ara akıllı telefonunun değiştirilebilir modelleri farklı bir çevrimiçi mağazadan sipariş verilebilecek. İlerleyen dönemlerde Google bu iş için kiosk'lar kurmayı planlıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1129 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
project ara
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim