Anlık Bildirim

Resmi: LG G3 lanse edildi - Tüm detaylar!

Resmi: LG G3 lanse edildi - Tüm detaylar!
Uzun süredir merakla beklenen yeni nesil akıllı telefon modellerinden LG G3, resmen lanse edildi. Özellikle fiyat/performans oranı ile geçtiğimiz yıla damgasını vuran G2'nin devamı olarak önümüzdeki hafta Güney Kore'de, önümüzdeki ay da Avrupa'da satışa sunulacak olan LG G3, 5.5-inç büyüklüğünde ve QHD yani 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde True HD IPS+ LCD ekrana sahip. İnç başına düşen piksel yoğunluğu 534 olan dolayısıyla keskin görüntü anlamında zirveye aday olan LG G3, özellikle ekran konusunda liderlik iddiasında. 
LG G3, teknik özellik seviyesinde mercek altına alındığında işlemci olarak Samsung'un Galaxy S5'inde de karşımıza çıkan 2.46GHz hızındaki Snapdragon 801-8974AC'den güç aldığını görüyoruz. 578MHz hızındaki Adreno 330 GPU'sunun eşlik ettiği telefon, işlemci performansı olarak HTC One M8'den ve Sony Xperia Z2'den fazlasını sunarken, grafik performansında ise özellikle yüksek çözünürlüğün olumsuz yansımalarını yaşayacağını söyleyebiliriz. LG G3'ün en çok merak edilen detaylarından biri de RAM kapasitesi idi. En başta 3GB RAM, sonra da 2GB RAM ile geleceği iddia edilen LG G3 aslında iki RAM kapasitesini de destekliyor. Merak edenler için G3'ün 16GB kapasiteli versiyonu 2GB RAM,  32GB kapasiteli versiyonu ise 3GB RAM ile gelecek. Özellikle 16GB'lık versiyonun fiyat odaklı olduğunu ve G2 gibi agresif bir fiyatlandırmanın hedeflenmiş olabileceği tahminini yapabiliriz.
G2'nin en büyük eksiklerinden olan microSD kart desteğinin olmaması, G3'te telafi edilmiş durumda. Kullanıcılar 128GB'a kadar hafıza kartı takabilecekler LG G3'e. Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 ac, NFC ve kızıl ötesi gibi detaylara sahip olan telefonda, tüm kontrol butonları aynı G2'de olduğu gibi cihazın arka kısmına taşınmıiş durumda. Arka kısmında aynı zamanda 13MP çözünürlüğündeki OIS yani optik görüntü sabitleme özellikli kamera sensörüne (sensörün G2 ile aynı yani Sony üretimi IMX135 olduğu bildiriliyor) yer verilen telefon, hemen kamera sensörünün yanında yer alan özel lazer yardımıyla çok hızlı bir şekilde netleme yaparak hızlı görüntüler çekilmesinin önünü açıyor. Aynı zamanda faz tanımlamalı fokus yeteneğine de sahip olan kamera, LG'nin iddiasına göre 276ms'de fokus yapabiliyor ki bu değer, Samsung'un Galaxy S5 için açıkladığı 300ms+ değerinden daha iyi olarak öne çıkıyor. 
Resmi: LG G3 lanse edildi - Tüm detaylar!
Selfie yani özçekim konusunda da iddialı olan LG G3'te  2MP çözünürlüğünde ön kamera (Sony IMX 208 sensörünü kullanıyor) bulunuyor. Daha büyük piksellere sahip olan bu kamera, düşük ışıkta yüksek görüntü kalitesi vaad ederken, açıklanan bilgilere göre 77 derece görüş açısı ile daha geniş fotoğraflara da zemin hazırlıyor. LG G3'ün kasa kalitesine baktığımız zaman ise, beklenenin aksine metal değil polikarbon malzemenin kullanıldığını ve gövdenin en üstünde özel bir katman kullanılarak fırçalanmış alüminyum görünüme kavuşturulduğuna tanık olmaktayız. Diğer rakiplerinden farklı olarak su ve toza karşı dayanıklı olma gibi özelliklere sahip olmayan telefon, 150 gram ağırlığında ve 8.9mm kalınlığında. Kıyaslama yapmak gerekirse Galaxy S5'ten daha kalın ve ağır, Xperia Z2'den daha kalın ama daha hafif, HTC One M8'den ise hem daha hafif hem de daha ince olan telefon, aynı ekran büyüklüğüne sahip olan Oppo Find 7 ile kıyaslandığında ise daha ince olmasıyla dikkat çekiyor. 3000mAh kapasiteli pil ile gelen ve arka kapağı çıkartılan LG G3, kullanıcılarına çok sayıda kasa rengi seçeneği de sunuyor olacak.
Daha yüksek çoklu ortam deneyimi için, arka kısmında 1 Watt gücünde hoparlör ile gelen LG G3, bu açıdan LG G Pro 2 ile büyük oranda benzerlik gösteriyor. Eklenen Boost Modu ile ses çıkış gücü 1.5 Watt'a kadar çıkabilen G3'ün Boom Sound özellikli HTC  One M8'e karşı neler yapabileceği şimdiden merak konusu. Yazılım tarafında Android 4.4.2 ve ciddi oranda yenilik geçiren Optimus arayüzü ile anons edilen telefon, daha düz tasarımı ve yepyeni ikonlar ile çok daha akıcı bir kullanım deneyimi vaad ederken, çok sayıda yeni yazılım özelliği ve ince ayarı da beraberinde getiriyor. Google Now servisine rakip Smart Notice yani akıllı uyarı özelliği pek çok açıdan kullanıcısına durum uyarısı veren ve hatırlatma yapan LG G3, örneğin siz eve ya da ofise vardığınızda otomatik olarak Wi-Fi bağlantısını aktif edebiliyor.
LG G3'ün lansman yayını devam ediyor, en çok merak ettiğimiz konulardan biri olan fiyat henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2993 kez okundu.
213 kişi, toplam 251 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknik özellikler, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim