Anlık Bildirim

Resmi ağızdan onay geldi; 2016 yılında Nokia imzalı Android telefonlar göreceğiz

Resmi ağızdan onay geldi; 2016 yılında Nokia imzalı Android telefonlar göreceğiz
 
Hafta başında sizlere de aktardığımız üzere piyasaya düşen bir iddia Nokia'nın önümüzdeki yıl telefon sektörüne geri döneceğini iddia ediyordu. Nokia Çin başkanı tarafından verilen bir demeç ile bu iddia resmen onaylandı ve 2016 yılında piyasada Nokia markasını taşıyan akıllı telefonları görüyor olacağız.
Daha önceki iddiada işletim sistemi bilinmeyen cihazların Android işletimine sahip olacağını açıklayan Nokia başkanı modellerin muhtemelen Çin'in Sichuan bölgesindeki fabrikalarda üretileceğini de açıklamalarına eklemiş.
2013 yılında mobil cihazlar depertmanını Microsoft'a satan Nokia, anlaşma gereği 31 Aralık 2015 tarihine kadar Nokia markasını taşıyan akıllı telefon piyasaya süremiyor. Bunun yanında bilindiği üzere Nokia'nın tasarladığı Android işletim sistemli N1 tableti Foxconn'a lisanslanıp üretilerek piyasaya sürülmüştü.
Ekstra olarak Android cihazlar için Z Launcher isimli ana ekran uygulamasını da geliştiren Nokia'nın bu yönden bakıldığında Android cephesine hiç de yabancı olmadığını ve Android tabanlı akıllı telefonlar hazırlamakta zorlanmayacağını düşünebiliriz.
Açıklamarına önemli bir detay olarak Nokia'nın Ar-Ge departmanının kalıcı olarak Sichuan, Çin'e taşınacağını da açıklamalarına ekleyen Nokia Çin başkanı, firmanın geleceğini parlak gördüğünü belirtiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6306 kez okundu.
43 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, akıllı telefon ve Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim