Anlık Bildirim

Samsung 10nm teknolojisine geçti ancak bellek tarafında

Galaxy Note 6 için 6GB RAM iddiaları gündemi meşgul ederken, Samsung’dan gelen yeni bir haber iddiaları doğrular nitelikte. LPDDR4 üretiminde artık 10nm sürecini konuşuyoruz.

Mobil DRAM bellek konusunda önemli mesafeler kat eden Samsung, üretim teknolojileri konusunda da hızlı bir yükseliş içerisinde. İşlemci tarafında 14nm sürecini takip eden firma, bellek tarafında ise 10nm geometrisi ile üretim yapmaya başladı.

Çin’de devam eden Samsung Mobile Solutions etkinliğinde, 10nm fabrikasyon süreci ile 6GB LPDDR4 RAM üretimine başlandığı bildirildi. Üretim geometrilerinde bu kadar ilerleme, elbette mevcut mimarilere göre daha az enerji tüketimi ve daha yüksek performans anlamına geliyor. Bunun en büyük faydasını ile akıllı telefon bataryaları görüyor.

Hali hazırda Samsung’un LPDDR4 belleklerde kullandığı modüller 20nm fabrikasyon sürecinde üretiliyor ve 12Gb kapasite üzerinde yükseliyordu. Bu modüllerden 4 adet istiflenerek, 48Gb yani 6GB RAM belleğe erişiliyordu. 10nm süreci, bu bakımdan önemli bir ilerleme kaydediyor.

Samsung, yeni LPDDR4 RAM belleklerini tüketici elektroniği cihazlarında kullanacağını ifade ediyor. Bu bakımdan, kısa süre içerisinde akıllı telefon pazarına gireceğini söyleyebiliriz. Burada merak edilen, ilk olarak hangi modelin bunu kullanacağı. Elbette ilk akla gelen Galaxy Note 6 modeli. 6GB RAM iddialarının güçlendiği bir dönemde, 10nm süreci ile desteklenmiş bir yonga, sürpriz olmayacaktır. 4000mAh batarya söylentilerini de hesaba kattığımızda, kullanım süresi açısından çok başarılı bir telefonla karşılaşabiliriz.

Samsung diğer üreticilere de LPDDR4 RAM tedariği yapıyor. UMi, Lenovo, OnePlus, Vivo gibi pek çok Çinli firma, Samsung’un verimli teknolojilerinden faydalanmak isteyecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8914 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 10nm 6gb lpddr4 ram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim