Anlık Bildirim

"Samsung, 5.25 inçlik 2K Super AMOLED ekranların üretimine başladı"

'Samsung, 5.25 inçlik 2K Super AMOLED ekranların üretimine başladı'

Samsung'un gelecek yıl için planladığı ve hazırlıklarına devam ettiği yeni amiral gemi modeli Galaxy S5 için bugüne kadar pek çok iddia gündeme geldi ve lansman tarihi yaklaştıkça iddialar da artıyor.

Güney Kore'den gelen son haber bu kez modelin ekranı ile ilgili. Haberlere göre Samsung, modelde kullanacağı 5.25 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükteki Super AMOLED ekranların üretimine başladı. Bilindiği gibi 2K çözünürlüğe sahip akıllı telefon ekranını ilk kez Vivo XPlay 3S modelinde görmüştük. Çinli Oppo da hesaba katıldığında Samsung 2K ekranlı akıllı telefona sahip ikinci veya üçüncü akıllı telefon üreticisi olacak. 

Samsung'un Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 ekranlarında kullandığı elmas piksel dizilimine Galaxy S5 modelinde de yer vereceği belirtiliyor. Elmas piksel diziliminde Samsung ömrü daha kısa olan mavi pikselleri alt piksel olarak sayıca az ancak boyutça büyük olarak sisteme işliyor. Böylece ömrü uzun olan yeşil pikseller sistemde daha fazla yer alıyor ve hem kaliteli hem de daha canlı Super AMOLED ekranlar elde edilebiliyor.

Haberler şimdilik sektörden gelen iddialara dayandırılıyor. Ancak Samsung tarafından ne modelin adı ile ilgili ne de donanımı ile ilgili resmi bir bilgi verilmiş değil. Modelin beklenen diğer özellikleri ise 64-bit Exynos işlemci, 3GB RAM, 16MP çözünürlükte kamera şeklinde sıralanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2201 kez okundu.
52 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim