Anlık Bildirim

Samsung ABD hükümetini yanıltmaktan 2.3 milyon dolar ceza ödeyecek

Samsung ABD hükümetini yanıltmaktan 2.3 milyon dolar ceza ödeyecek


ABD hükümetine ait kurumlara elektronik cihazlar satabilmek için cihazların ya ABD'de ya da ABD'nin ticaret anlaşmasının olduğu ülkelerde üretilmesi şartı aranmakta. Pek çok teknoloji devi hükümet kurumlarına ürün satabilmek için bu kurala riayet ediyor. Ancak Samsung'un bu konuda bazı problemler yaşadığı belirtildi. 

Washington Post tarafından verilen habere göre Samsung, hükümet kurumlarına ürünlerini pazarlarken, ürünlerin Güney Kore ve Meksika'da üretildiğini bildiriyor. Ancak bazı ürünlerin Çin'de üretildiğini sakladı ve bu da büyük bir probleme neden oldu. 

Samsung'un bazı doğruları gizlediği ise firmaya yakın bazı kişiler tarafından Adalet Departmanı'na ihbar edildi ve firmaya karşı soruşturma başlatıldı. Olayın fazla büyümesini istemeyen Samsung da hükümete 2.3 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. 

Samsung doğrudan kurumlara satış yapmıyor. Samsung ürünleri üçüncü taraf satıcılar tarafından kurumlara pazarlanıyor. Ancak Samsung bu satıcıları da konu ile ilgili bilgilendirmediği için sorumluluk doğrudan kendisine ait oluyor. Firma konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
627 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim