Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 4'ün Amerika ön satış fiyatı iPhone 6 Plus'ın üstünde olacak

Samsung'un yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 4'ün Amerika pazarındaki ön satış fiyatı şekillenmeye başladı. Amerika'nın büyük operatörlerinden AT&T, web sitesi üzerinden Galaxy Note 4'ün satış fiy
Samsung Galaxy Note 4'ün Amerika ön satış fiyatı ş
Samsung'un yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 4'ün Amerika pazarındaki ön satış fiyatı şekilleniyor. Amerika'nın büyük operatörlerinden AT&T, web sitesi üzerinden Galaxy Note 4'ün satış fiyatını kullanıcılara gösterdi.
Site üzerinde verilen bilgiye göre Samsung Galaxy Note 4'ün 32GB dahili hafızalı modeli 826 $ fiyat etiketine sahip. 30 Eylül 2014 itibariyle TL olarak düşünüldüğü takdirde bu rakam 1875 TL'ye denk geliyor. (Dolar = 2.27 TL)  
Yine AT&T sitesine göre şu anda akıllı telefon pazarındaki en iddialı rakibi olan iPhone 6 Plus'ın modeli ise 16 GB kapasiteli modeli 750 $ yani 1702 TL'den satışa sunuluyor. Kapasiteyi bir üst seviye olan 64 GB'a yükselttiğimizde ise bu fiyat 850 $, yani 1929 TL olarak karşımıza çıkmakta. 
Dahili kapasite bazında duruma bakıldığında Galaxy Note 4, biraz daha pahalı gibi görünse de bunun altında yatan sebepleri irdelemek gerekiyor. Genel olarak zaten amiral gemi olarak nitelendirilen bütün modeller zaten pahalı iken Galaxy Note 4'ün bir adım daha ötede olduğunu görmekteyiz.İlk olarak ekran boyutu ve malzeme kısmıyla başlanabilir. Bilindiği üzere Galaxy Note 4, çerçevesi metal ve diğer kısımları plastik bir kasa tasarımına sahip, yani hem birim başı parça sayısı ve çeşidi nedeniyle maliyetin arttığını düşünebiliriz. Buna ek olarak 2K çözünürlüğe sahip 5.7 inç'lik Super AMOLED ekrana sahip oluşu ve bu panelinde yeni olması nedeniyle maliyet anlamında yük bindiriyor oluşu da cihazın satış fiyatını yukarıya çeken etkenlerden bir tanesi.
Donanım tarafına baktığımızda Samsung'un geliştirmiş olduğu Exynos işlemcisinin 64 bit'lik modeline sahip olan Galaxy Note 4, bu kısımdaki birim maliyetlerinden de olumsuz yönde etkileniyor ki sisteme bir de 3 GB kapasiteli belleğin eşlik ettiğini de unutmayalım. Dahili depolama konusunda 32 GB kapasiteye ek olarak sunulan MicroSD kart girişi de doğal olarak fiyatı bir miktar yukarıya çekebiliyor.
Yine donanım kısmında devam ettiğimizde daha yüksek kapasiteli batarya ve Note serisinin değişmezi olan S-Pen'de etiket fiyatına yansıyor ki S-Pen'in dünya çapında ne kadar aktif kullanıldığı ciddi bir soru işareti. ( Note 3 kullanıcısı olarak çok yoğun kullandığımı söyleyemem)
Akıllı telefonların en önemli bileşenlerinden biri olan kameralar ise yine Note 4 modelinin fiyatına etki edenler arasında yer alıyor zira Sony'nin geliştirdiği sensörler ile donatılan kamera, optik görüntü sabitleyici ve yüksek diyafram açıklığı gibi ek özelliklerle birlikte  ön kamerada da iPhone 6 Plus modeline göre yüksek çözünürlüklü bir kamera sahip olması nedeniyle fiyat tarafında yükselmeye sebep oluyor. 
Bütün bu kıstasların sonunda hali hazırda tepe model akıllı telefonlarda ciddi fiyat artışı söz konusuyken Samsung Galaxy Note 4'ün bundan nasiplenmesi kaçınılmazdı. Birim başı üretim maliyetleri ortaya net olarak çıktığında ise yeniden değerlendirilmesi gereken bir durum olduğu söylenebilir.
Her ne kadar Amerika pazarında fiyatlar hem Galaxy Note 4 hem de iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri için yüksek olduğunu düşünsek te ülkemizdeki fiyatları düşününce insanın aklına "neden?" sorusu da gelmiyor değil. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11489 kez okundu.
50 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tasarım, Samsung ve
4 etiket daha note galaxy Android 4
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim