Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ modellerine ait yeni bilgiler paylaşıldı

Samsung'un 13 Ağustos itibari ile teknoloji dünyasının beğenisine sunmaya hazırlandığı Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ modelleri ile ilgili sızıntılar da hızlandı. Son olarak bir perakende zinciri çalışanı cihazların prototiplerini kısa bir süre incelediğini iddia etti. 

Samsung'un cihazı tanıtım kapsamında getirdiği prototiplere erişme imkanı elde eden kaynak, cihazlarla ilgili tecrübelerini Reddit üzerinden paylaştı. Daha önceki bilgilerle örtüştüğü için sızıntılar gerçeğe yakın görünüyor. 

Kaynak Galaxy Note 5 modelinin arka kısmında ortadan kenara doğru giden kavis sayesinde sanki elde biraz daha küçükmüş gibi durduğunu belirtiyor. Tasarım sayesinde Galaxy Note 5 modeli iPhone 6 Plus'a kıyasla biraz kalın ancak biraz daha kısa ve ön panel biraz daha dar. Ayrıca biraz daha hafif. Bu bakımdan modelin 5.66 veya 5.7 inçlik ekran boyutu iddiaları güçleniyor diyebiliriz. 

Galaxy Note 5 modelinde yine başlangıç olarak 32GB depolama kapasitesi yer alacak. Ancak microSD desteği olmadığı için kaynak 32GB kapasite ile tüketicilerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini belirtiyor. 

Galaxy Note 5 modelinin açılış sonrasında kullanılabilir RAM miktarı yüzde 50 civarında. Cihazın 4GB RAM iddiaları dikkate alındığında her halükarda kullanıcıya 2GB RAM civarında bir alan kaldığını söyleyebiliriz. 

Ayrıca S-Pen kaleminin üst kısmında daha önce gündeme geldiği gibi bir buton olduğu ve kalemi çıkarmak isterken bu butona basarak tırnağa daha fazla alan bırakıldığı belirtiliyor. 

Galaxy S6 Edge Plus modelinin ise kavisli Super AMOLED ekran ile oldukça güzel göründüğü ifade ediliyor. Ekranda parmağınızı sağa doğru çektiğinizde kavis kısmında Apps Edge adında bir kısayol menüsü çıkıyor. Samsung bu ismi geçtiğimiz aylarda markalaştırmıştı. Tekrar çektiğinde ise People Edge adında rehber kenara yerleşiyor. 

Cihazda yine microSD desteği yok ve 32GB başlangıç depolama seçeneği mevcut. Her iki modelin de kamerası başarılı ancak Galaxy Note 5'in kamerasının biraz daha parlak olabileceği düşünülüyor. Yine her iki modelde Home tuşuna iki kere basarak kameraya geçiliyor. 

Yeni modeller ile ilgili iddia edilen ilk tecrübeler bunlar. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili daha fazla sızıntının gündeme geleceğini düşünüyoruz. Kullanım açısından daha fazla nokta bu sayede aydınlatılacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8230 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s6 edge plus, Samsung ve samsung galaxy note 5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim