Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7 faciası Güney Kore’nin ekonomisini küçük de olsa etkiliyor

Samsung’un yaşadığı Galaxy Note 7 faciası, Güney Kore’nin mali tablolarına da yansıdı. Ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası, küçük bir ölçekte de olsa Note 7 kaybı yaşadı.

Samsung’un Galaxy Note 7 nedeniyle yaşadığı büyük ekonomik ve ticari krizler, şirket ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Güney Kore’nin ihracatının yaklaşık yüzde 20’sini üstlenen firmanın yaşayacağı büyük bir sıkıntı dolaylı olarak ülke ekonomisini de etkiliyor.

GSYH Artışını Etkiledi

Güney Kore Ekonomi Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre Galaxy Note 7 faciası, ülkenin üçüncü çeyrekteki gayri safi yurtiçi hasıla artışını yüzde 0.1 ile 0.2 arasında kesecek. Böylece ülkenin çeyrek bazdaki GSYH artışı yüzde 0.7 civarında olacak.

Galaxy Note 7 modelindeki yanma problemi ilk ortaya çıktığında bu kadar büyük bir etki yapacağını kimse tahmin etmiyordu. Hatta ilk geri çağırma programı başladığında Samsung’un tahmini 900 milyon dolar civarında bir zarardı ve bu da diğer bölümlerin karları sayesinde kapatılıyordu.

Yenilenen Galaxy Note 7 modellerinin de patlamaya başlaması sürecin adeta seyrini değiştirdi. Firma üretimi tamamen durdurmak ve piyasadaki tüm ürünleri toplatmak zorunda kaldı. Böylece Galaxy Note 7 modeli tarihe gömülmüş oldu. Öngörülen zarar ise 5 milyar dolar seviyesine çıktı.

Sadece toplama işlemi değil aynı zamanda cihazların imhası, tedarik zincirine şimdiye kadar yapılan üretim için ödeme, açılan davalara karşı savunma, markayı yeniden ayağa kaldırma gibi yani etkiler de firmayı derinden sarsıyor. Ayrıca patlamanın nereden kaynaklandığını tam olarak bulamamış olmak da firmayı sıkıştıran diğer bir neden. Uzmanlar gelecek yılın ortalarına kadar sıkıntılı sürecin devam edeceğini belirtiyor. Galaxy Note 7 faciasının firmaya toplamda ne kadara mal olacağı da o zaman anlaşılmış olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim