Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7'nin şarj adaptörü ve Tip-C kablosu ortaya çıktı

Merakla beklenen Samsung Galaxy Note 7 için gün geçmiyor ki yeni bir haber çıkmasın, gelişmeler yaşanmasın. Şimdi de telefon şarj adaptörü ve Tip-C kablosu sızdırıldı, detaylar haberimizde.
Resmi lansmanı 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Samsung Galaxy Note 7 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Samsung'un üst segmentte USB Tip-C arabirimiyle gelecek ilk telefonu olan Galaxy Note 7'nin hızlı şarj özellikli adaptörü ve yeni USB kablosu gün ışığına çıktı. Pil kapasitesi hakkında farklı iddialar olsa da son dönemde 3600mAh üzerinde durulurken, kutu içeriğinden çıkacak yeni adaptçrün 25.2 Watt güç yükleme kapasitesine sahip olduğu anlaşılıyor.
Ortaya çıkan bilgilere göre 5V için 2.0A, 9V için 1.67A ve 12V için 2.1 A sağlayabilen adaptör, Galaxy TabPro S ile sunulanla aynı profili paylaşıyor. Samsung'un uyarlanabilir hızlı şarj teknolojisinden istifade etmesi ve muhtemelen 120 dakika veya biraz daha altında şarj süresi sunması beklenen telefonun standart kablosu ise hibrit profilde. Yeni nesil bazı cihazlara her iki ucu da Tip-C profilinde olan kablolar eşlik ederken, Samsung biraz daha temkinli hareket etmiş.
Galaxy Note 7'nin şarj adaptörü ile kablo arasında bağlanı Tip-A profili üzerinden gerçekleşirken, kablo ve cihaz arasındaki bağlantı ise Tip-C profiliyle sağlanıyor. Yeni standart daha yüksek veri transferi ve daha hızlı şarj gibi avantajlara da zemin hazırlıyor. Tip-C bağlantısına ek olarak Samsung, Note 7'ye özel yeni bir aksesuar gamının da duyurusunu yapacak.
Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde kutu içeriğine çevre bileşenleriyle bağlantı ve hatta diğer telefonları şarj edebilmek için mikro-USB'den Tip-A'ya dönüştürücü adaptör ilave eden Samsung'un, Galaxy Note 7 için Tip-C > Tip-A dönüştürücü adaptörü sunması sürpriz olmayacaktır, özellikle daha geniş uyumluluk desteği için. Tüm bunlara ek olarak Tip-C standardı yeni bir teknoloji olduğundan, kablosunu taşımadığınız bir durumda cihazı şarj etmek için alternatif bir yol bulamayabilirsiniz dolayısıyla umarım Samsung, GM5 Plus modelinde General Mobile'ın yaptığı gibi hem iki adet Tip-C kablo, hem de Tip-C > Mikro-USB dönüştürücü adaptör seçeneklerini kutu içeriğinde sunar. 
Yeni amiral gemisinin diğer özelliklerini de kısaca hatırlayalım isterseniz. 5.8-inç boyutunda çift taraftan kavisli Quad HD ekran, Exynos 8893 işlemci, 6GB LPDDR4 bellek, gelişmiş güvenlik için retina tarama ve güncellenmiş kamera sistemi gibi detayların sunulması bekleniyor. Galaxy Note 7'nin küresel lansmanı 2 Ağustos'ta yapılacak ve hemen ardından satışa sunulacak. Türkiye'de satış erken başlasa bile resmi lansmanın Ağustos ortasında olmasını bekliyorum.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim