Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S IV'ün Exynos Octa işlemcili versiyonuna ait test sonucu yayınlandı

Samsung'un kapalı kapılar ardında birden fazla Galaxy S IV versiyonunu test ettiği biliniyor. Detaylar çok fazla bilinmese de her versiyonun farklı bir Exynos işlemcisine sahip olduğu ve farklı özelliklerle - örneğin kablosuz şarj gibi - donatıldığı da sık sık dile getirilmekte.,
Önümüzdeki birkaç ay içerisinde lanse edilmesi beklenen Galaxy S IV'ün test edilen versiyonlarından birinde, ARM'ın big.LITTLE tasarımına sahip 8 çekirdekli Exynos Octa işlemcisine yer verildiği belirtilirken, bir de test sonucu yayınlandı. Tamamı aynı anda çalışmayan, yüksek performans için dört adet Cortex-A15, enerji verimliliği içinse dört adet Cortex-A7 çekirdeğinin devreye girdiği 1.8GHz hızındaki Exynos Octa işlemcisinden güç alan Galaxy S IV'ün Kore versiyonu AnTuTu testinden 19072 puan, uluslararası versiyonu ise 21500 civarında puan aldığı belirtiliyor ki 1.6GHz hızındaki Exynos 4 işlemcili Galaxy Note II'nin 17000 civarındaki skoru dikkate alındığında gelişim dikkat çekici olmakla birlikte, kullanılan yazılımın final sürümünde skorun daha da yüksek olması kuvvetle muhtemel.
Galaxy S IV'ün hangi işlemci ile çıkacağı da şimdiden merak konusu. Ağırlık dört çekirdekli Exynos 5450 işlemcisinden yana olmakla birlikte haberimize konu olan yeni detayların ortaya çıkmış olması, zihinlerde yeni bir soru işaretine neden oldu. Sektör kaynaklarına göre, yılın ikinci yarısında çıkacak Galaxy Note III'de kullanılmasına kesin gözüyle bakılan Exynos Octa işlemci için çıkışına birkaç ay kalan Galaxy S IV biraz uzak bir ihtimal olarak görülüyor ancak yine de sürprizlere açık olmak gerekiyor. 4.9-inç büyüklüğünde Full HD Super AMOLED ekran ile geleceği konuşulan Galaxy S IV'te ayrıuca en az 2GB RAM'e yer verilmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2086 kez okundu.
32 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim