Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S III'ün işlemcisi resmiyet kazandı

Samsung'un 3 Mayıs'ta yapacağı Mobile Unpacked etkinliğinde tanıtmaya hazırlandığı "Yeni Galaxy" telefonu nam-ı diğer Galaxy  S III için merak konusu olan çok önemli bir detay nihayet resmiyete kavuştu. Güney Koreli üretici yaptığı açıklama ile Galaxy S III modelinde 1.4GHz'de çalışan dört çekirdekli (ARM Cortex-A9) Exynos 4 Quad işlemcisine yer verdiğini duyurdu. Bizzat Samsung tarafından 32nm High-K Metal Kapı teknolojisi kullanılarak üretilen işlemci ileri seviye güç yönetim özelliği ve her çekirdek için dinamik voltaj/frekans ayarlama gibi gelişmiş özellikleri bünyesinde barındırıyor.
Samsung tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
"Hali hazırda üretim olan Exynos 4 Quad işlemcisi ilk olarak Mayıs ayında duyurulacak Yeni Galaxy akıllı telefonda yer alacak. Exyns 4 Quad aynı zamanda diğer büyük telefon üreticilerine de numunelendirilecek." 
Dört çekirdekli Exynos 4 Quad işlemcisi çift çekirdekli Exynos 4 Dual ile pin uyumuna da sahip. Bu sayede üretim sürecinin kısatılması ve kolaylaştırılması sağlanıyor. 30 kare/saniye hızında 1080p video kayıt ve oynatma yeteneğine sahip olan işlemci aynı zamanda HDMI 1.4 için arayüz ve gömülü görüntü sinyal işlemci arabirimini de içeriyor. Samsung açıklamasında yeni işlemcinin, 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan önceki modele kıyasla performansı ikiyet katlarken, güç tüketimini de %20 azaltıyor. İşte Samsung'un yayımladığı Exynos 4 Quad videosu; 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13663 kez okundu.
65 kişi, toplam 73 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşlemci, Samsung ve cpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim