Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S5, stüdyo kalitesinde ses sunan dört çekirdekli ses işlemcisi kullanacak

Samsung Galaxy S5, stüdyo kalitesinde ses sunan dört çekirdekli ses işlemcisi kullanacak
Teknoloji dünyasını yakından takip edenlerin bildiği üzere Samsung, Galaxy serisi üst seviye telefonlarında Wolfson firması tarafından hazırlanan ses çiplerini kullanıyor. Gelişen donanımlarına paralel olarak kullanıcılar tarafından hem mobil oyun konsolu hem de taşınabilir medya cihazı olarak kullanılan akıllı telefonlar için ses konusu da kuşkusuz büyük önem taşıyor. İşte bu noktadan hareket eden Android telefon üreticileri, bir süredir ses teknolojilerine daha önce hiç olmadığı kadar fazla yatırım yapıyorlar. HTC, Beats Audio işbirliği ile karşımıza çıkarken, Samsung ise Wolfson çözümlerini kullanıyor. Sony’nin de ilerleyen aylarda özel ses işlemcisine sahip Walkman markalı Xperia telefon sunması bekleniyor.
Wolfson firması önümüzdeki yıl içerisinde yaygın kullanıma sunmayı planladığı yeni ses yongasını tanıttı. Hazırlık çalışmaları devam eden WM5510 kodlu yeni yonga, sahip olduğu üstün yetenekler ile mobil cihazlara stüdyo kalitesinde ses yetenekleri kazandıracak gibi görünüyor. Wolfson tarafından endüstrinin ilk dört çekirdekli yongada sistem formunda HD ses işlemcisi olarak tanıtılan WM5110, 600MIPS işlem gücü ile kendi sınıfındaki en güçlü çözümlerden biri olacak gibi görünüyor. SNR yani sinyal-gürültü oranı 110dB olan ses işlemcisinin güç tüketim değeri ise 3mW. Performans ve güç tüketimi arasındaki oran açısından en güçlü olmasının yanında ayrıca en verimli HD ses işlemcisi olarak lanse edilen WM5110, 24-bit ve 192KHz yüksek örnekleme oranına sahip ya da diğer bir ifade ile studio master (yani CD kalitesinden daha yüksek ses verisini) müzik parçalarını işleyebiliyor.
Stereo kulaklıklar için ortam gürültüsünü engelleme ve akustik eko engelleme gibi ses deneyimini daha üst noktalara taşıyacak teknolojileri bünyesinde barındıran WM5110 yüksek tanımlı ses işlemcisi, kristal berraklığında ses kalitesi vaad ediyor. Mukayese etmek açısından Samsung Galaxy S3’te WM1811, Exynos işlemcili Galaxy S4’te ise WM5102 ses işlemcilerine yer verilirken, haberimize konu olan WM5110’un, bu çiplerden 10 kata varan oranda daha güçlü olacak. Ayrıca sesli aktivasyon konusunda da daha fazla özelliği daha düşük güç tüketimiyle sunacak olan WM5110 ses işlemcisi ile S Voice gibi teknolojiler daha efektif kullanılabilecek. Talep eden iş ortakları için örneklendirmenin üçüncü çeyrekte başlayacağı Wolfson WM5110 ses işlemcisinin yaygın olarak kullanımı ise 2014 içerisinde başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4204 kez okundu.
43 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s5, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim