Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S6 özellikleri detaylanıyor

Samsung Galaxy S6 özellikleri detaylanıyor

Samsung'un ısınma problemi nedeniyle Snapdragon 810 yongasetinden vazgeçtiği iddiaları ile gündeme gelen yeni amiral gemi modeli Galaxy S6 hakkında farklı kaynaklardan iddialar gelmeye devam ediyor. Yeni iddialar ekran, batarya ve kamera ile ilgili. 

Güney Kore'den gelen bilgilere göre 5.1 inçlik Super AMOLED ekranda 2560x1440 piksel çözünürlük sunacak olan model 577ppi ile akıllı telefonlardaki en yüksek piksel yoğunluğu değerine ulaşıyor. Ayrıca Gorilla Glass 4 kaplaması da unutulmamış. 

Samsung'un geçen yıl ki amiral gemi modeli ile aynı ekran boyutunu kullanacağı iddiası kafa karıştırıyor olsa da Galaxy Note 3-Galaxy Note 4 geçişine bakarak bunun mümkün olduğu düşünülebilir.

Samsung'un Snapdragon 810 yongasetindeki aşırı ısınma problemi nedeniyle Exynos 7 Octa yongasetinde karar kıldığı gündeme gelmişti. 14nm fabrikasyon süreci ile üretilen Exynos 7 Octa'nın 28nm HKMG teknolojisi ile üretilen Exynos 5 Octa yongasetinden yüzde 50 daha hızlı ve yüzde 30 daha enerji tasarruflu olduğu belirtiliyor. 

Diğer bir gelişme de ön kamerada. Son dönemdeki özçekim trendinden yola çıkarak Samsung'un Galaxy S6 modelinde f/1.8 diyafram aralıklı 5MP çözünürlüğünde geniş açılı bir ön kamera kullanacağı iddia edilirken, gerçek zamanlı HDR teknolojisi ile ön kamera desteklenecek. Arka kamera ise 20MP çözünürlüğünde ve OIS destekli olacak. 

Batarya konusunda da Galaxy Alpha tarzında bir strateji uygulanacağı belirtiliyor. Metal çerçeve ve cam kaplama ile ince bir profil çizecek olan Galaxy S6 modelinde bu bakımdan daha güçsüz bir batarya kullanma ihtiyacı doğacak. 2550mAh seviyesinde tutulacak batarya donanım optimizasyonu ile cihazı bir veya iki gün idare edecek şekilde ayarlanacak. 

Cihaz haricinde Samsung'un bir de Samsung Pay adındaki mobil ödeme yöntemini tanıtması bekleniyor. LoopPay ile ortaklık yapan Samsung, ABD'de yaklaşık 10 milyon POS terminalinde Samsung Pay kullanılmasını sağlayacak. Bu bakımdan Samsung'un önemli bir avantaja sahip olduğu dile getiriliyor. 

Samsung Galaxy S6 için beklenen lansman tarihi 2 Mart 2015. Samsung'un MWC 2015 başlangıcında Unpacked 2015 - Episode 1 adıyla yeni modelini tanıtacağı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2695 kez okundu.
35 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s6, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim