Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefon pazarında Apple’ı ikiye katladı

Bu yıl akıllı telefon pazarında Samsung’un yükselişini, Apple’ın ise düşüşünü görüyoruz. Yılın ikinci çeyreği de geride kalırken, Samsung’un liderliği sürüyor.

Yılın ikinci üç aylık döneminin geride kalmasının ardından, akıllı telefon pazarındaki sıralama da şekillenmeye başladı. Samsung’un açık ara lider olduğu pazarda, Apple ve Huawei arasındaki fark da azalmış durumda.

Canalys tarafından yapılan analize göre, yılın ikinci çeyreğinde toplam olarak 330 milyon akıllı telefon satıldı. İlk çeyreğe göre önemli bir değişim olmazken, Samsung yine liderliğini korudu. Firmanın sattığı akıllı telefon sayısı 80 milyon olarak gerçekleşti. İlk çeyrekte de benzer rakamlara imza atılmıştı ancak bu çeyrekte Galaxy S7 serisi toplamda 16 milyon civarında satış yaptı ve faaliyet karını iki yılın en yüksek seviyesine getirdi.

Samsung’un özellikle sanal gerçeklik yatırımlarının başarıyı getirdiği ifade ediliyor. Pek çok ülkede Galaxy S7 ile birlikte Gear VR gözlük hediyesi verilmesi, satışları artıran en önemli unsurlardan birisi oldu. Bu yatırımın gelecekte daha fazla başarı getireceğine inanılıyor.

Pazarın ikincisi, üst üste iki çeyrekte gerileme yaşayan Apple oldu. Firma toplamda 40 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. Bu dönemde yapılan iPhone SE hamlesi yerinde bulunuyor ve satışlara önemli bir katkı yaptığı ifade ediliyor. Bununla birlikte iPhone serisinin geleneksel olarak yüksek seyreden fiyatı, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde tüketicinin uzak durmasına neden oluyor.

Pazarın üçüncüsü ise Çin’de liderlik mücadelesi veren Huawei oldu. 31 milyon akıllı telefon satan Huawei, tarihinde ilk kez Apple’a bu kadar yaklaşmış durumda. Memleketinde ve Asya ülkelerinde ilgi gören Huawei, 140 milyon hedefine de adım adım ilerliyor.

Yılın üçüncü çeyreği açısından sıralamanın değişmesi beklenmiyor. Bu dönemde Galaxy Note 7 kozunu oynayacak olan Samsung, yine 80 milyon civarında bir satış yapabilir. Apple’ın ise yeni iPhone serisinin etkisiyle 45-50 milyon arasında bir rakama imza atması bekleniyor. Huawei ise 30-35 milyon arasında seyredecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6548 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim