Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefonlarındaki isimlendirme sistemini yeniden düzenlemeyi planlıyor

Uzun bir süre boyunca geliştirdiği cep telefonlarını isimlendirirken N, C, X ve E gibi harflere yer veren Nokia'nın, Symbian Anna işletim sistemli 500 ''Fate'' modeliyle sayı sistemine geri döndüğüne hep beraber şahit olmuştuk. Görünüşe göre 2011 yılının ikinci çeyreği itibarıyla gerek toplam cep telefonu satışlarında gerekse akıllı telefon satışlarında dünyanın en büyük ikinci üreticisi olarak nitelendirebileceğimiz Samsung da isimlendirme sistemini revize etmeyi planlıyor.
Litvanya merkezli Mobili linija sitesi Samsung'un yeni isimlendirme şemasını internette yayınladı. Yayınlanan şemanın en üst kısmından itibaren sırayla S, R, W, M ve Y gibi harfler dikkat çekiyor. Her bir harfi detaylandıracak olursak;
Samsung, akıllı telefonlarındaki isimlendirme sistemini yeniden düzenlemeyi planlıyor
Galaxy S serisi: Samsung'un amiral gemisi seviyesindeki akıllı telefonlarında S harfi kullanılmaya devam edilecek. (Örn: Galaxy S II)
Galaxy R serisi: Galaxy R serisi, segment açısından S serisinin altında yer aldığı gibi vergiler hariç 300 - 400 Euro arasında fiyat etiketine sahip olacak.
Galaxy W serisi: Galaxy W serisinin, Galaxy R serisinin altında konumlandırıldığını görmekteyiz. Bu serinin üst sınıfta yer alması ve 200 - 300 Euro arasında satışa sunulması bekleniyor.
Galaxy M serisi: Orta segmentte konumlandırılan Galaxy M serisi, Galaxy W serisinin altında bulunacak. Bu serinin ise 150 - 300 Euro arasında fiyatlandırılacağı düşünülüyor.
Galaxy Y serisi: Galaxy Y serisi için alt segment veya giriş seviyesi diyebiliriz. Galaxy Y ile genç kitle hedef alınacak ve fiyatlar 130 Euro civarında olacak.
Samsung harflerin yanısıra bazı eklentilerden vazgeçmiyor. Örneğin;
Pro: QWERTY klavye ile donatılan akıllı telefonlar (Sony Ericsson'un da benzer bir stratejiyi izlemediğini hatırlatalım)
LTE: LTE (Long-Term Evolution) ağlarını destekleyen akıllı telefonlar
Plus: Tasarım bakımından pek bir değişikliğe rastlanmasa da bazı teknik özellikleri bir üst seviyeye çekilen akıllı telefonlar (Örn: Galaxy S - Galaxy S Plus)
Samsung'un yeni isimlendirme stratejisi yalnızca Android işletim sistemli Galaxy serisini kapsamıyor. Bada mobil platformunu kullanan Wave serisinin üst modelleri Wave II, Wave III, Wave IV şeklinde isimlendirilirken, daha alt seviye modellerde M ve Y harfleri kullanılacak. Benzer şekilde Windows Mobile / Windows Phone 7 işletim sistemi desteğini arkasına alan Omnia serisinin üst segment çözümlerinde tek sayı yer alacak. (Örn: Omnia 7) Daha alt seviye çözümlerde ise W, M ve Y harfleri bulunacak.
Bakalım Mobili linija tarafından yayınlanan Samsung'un yeni isimlendirme sistemi akıllı telefonlarda yaşanan karmaşanın önüne geçebilecek mi? İşte bunu bizlere zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim