Anlık Bildirim

Samsung cihazların ekranlarında "süper hidrofobik" kaplama kullanacak

Yeni nesil telefonlarını suya ve toza karşı dayanıklı şekilde geliştiren Samsung, aldığı yeni lisans sayesinde artık cihaz ekranlarında sıvıyı üzerinde tutmayan süper hidrofobik kaplama kullanacak.
Son dönemde piyasaya sürülen akıllı cihazların suya ve toza karşı sertifikalandırılması artık standart bir özellik haline gelmeye başladı. Kullanıcı deneyimini iyileştiren ve elektronik cihazların ömrünü uzatan bu teknolojinin ihtiyaçları tam anlamıyla karşıladığını söylemek ise biraz zor.
Zira belirli şartlar ve sınırlamalar çerçevesinde suya karşı dayanıklı hale getirilen cihazların ekranına sıvı temasının olması halinde parmak hareketleri algılanamıyor ve dokunmatik özelliği tam anlamıyla kullanılamıyor. Samsung’un aldığı son lisans ise bu tür sorunlara büyük ölçüde çözüm üretmeyi hedefliyor.

Süper hidrofobik kaplama ile su yüzeyden sıçrıyor

Tennessee'deki Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı ile ortak çalışma yürüten Güney Koreli üretici, yüzeyi suya karşı koruyan ve gelen suyu olduğu gibi yansıtarak uzaklaştıran süper hidrofobik kaplama lisansını aldığını duyurdu.
Standart hidrofobik kaplamadan biraz daha üstün bir teknoloji olan süper hidrofobik kaplama suyun geçişini büyük ölçüde engelliyor ve suyun en az 150 derecelik bir açıyla yüzeyden sıçramasını sağlıyor. Böylelikle cihazın ıslanması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Ayrıca ekranın parlamasını önleyen teknoloji parmak izi, toz ve benzer lekelere karşı daha fazla direnç gösteriyor.

Akıllı telefon ve bilgisayar ekranlarıyla sınırlı kalmayacak

Önümüzdeki yıllarda telefon ve bilgisayar ekranları başta olmak üzere otomobil camları ve güneş enerji panelleri gibi geniş ürün yelpazesinde süper hidrofobik kaplamayı kullanmayı düşünen Samsung, böylelikle yeni bir dönemin kapılarını aralamayı hedefliyor.
Şimdilik elektrik akışının sağlıklı iletilebilmesi adına elektronik parçalarda kullanılamayan bu özel kaplama cam yüzeylerde dahi kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. Diğer taraftan araştırmalar neticesinde kaplama sayesinde ilerleyen dönemlerde cihazların su altında daha dayanıklı hale getirilebileceği ifade ediliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim