Anlık Bildirim

Samsung hisseleri tepetaklak: Note 7 faciasında ikinci perde

Samsung hisseleri, Galaxy Note 7 ile ilgili olarak ikinci kararın açıklanmasının ardından tepetaklak oldu. 2008 yılından bu yana yaşanan en büyük kayıp yaşanıyor.

Samsung hisseleri tepetaklak: Note 7 faciasında ikinci perde Tam Boyutta Gör
 

Samsung Galaxy Note 7’ler ile ilgili ikinci facianın Güney Koreli üreticiye yansımaları bu kez çok daha can sıkıcı olacağa benziyor. Tüketicilere güvenlikleri gerekçesi ile cihazlarını kullanmayı bırakmalarını söyleyen Samsung’un hisseleri de bu açıklamaya paralel olarak hızla düşüşe geçti.
 

Son 24 saat içinde piyasa değeri 17 milyar dolar eriyen Samsung, bu düşüşle birlikte 2008 yılından bu yana yaşadığı en büyük kaybı yaşadı. %8 kayıp yaşayan Güney Koreli teknoloji devinin, küresel ölçekte alışverişlerin patlama yaptığı dönemlerin yaklaştığı bir zamanda beklentinin yüksek olduğu bir modelde böylesi sorunlar yaşaması, üzerinden uzun yıllar geçse de unutulmayacak bir şok.

Samsung hisseleri tepetaklak: Note 7 faciasında ikinci perde Tam Boyutta Gör

Rakipler Yükselişte, Yandaşlar Düşüşte

Bu arada işin bir de tedarikçiler boyutu var. Samsung’un yaşadığı sorunlar, şirketin çalıştığı tedarikçileri de etkilemiş durumda. Samsung’un çalıştığı HannsTouch Solutions Inc. %9.8 değer kaybı yaşamış. Buna karşın Apple için ekran tedarik eden Japan Display Inc. hisseleri %3.5, Hon Hai Precision Industry Co. ise %1.4 değerlenmiş.

Google’ın Pixel telefonlarını tanıtması, Apple’ın iPhone 7 ve 7 Plus modellerini ülkemizde 14 Ekim’de satışa sunacak olması deyim yerindeyse Samsung’un en ciddi rakiplerinin ekmeğine yağ sürmüş oldu. Samsung cephesinin bu odakta yapacağı yeni açıklamalar büyük merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7260 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim