Anlık Bildirim

Samsung iki yılın en düşük karını elde etti

Samsung iki yılın en düşük karını elde etti

Galaxy S4 ile birlikte başlayan ve Galaxy S5'te de hız kesmeden devam eden talep düşüşü yılın ikinci çeyreği itibariyle Samsung'u vurmuş durumda. Genelde rekor karları ile tanıdığımız Samsung son iki yılın en düşük kar seviyesini elde etti.

Her segmente uygun onlarca akıllı telefon modeli piyasaya sürse de özellikle Çinli üreticilerin fiyat-performans oranında başarılı modellerine direnemeyen Samsung son rakamlara göre yüzde 4 düşüşle 74.3 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. 

Bu düşüş en büyük desteğini mobil cihaz bölümünden alan gelirlere de olumsuz yansıyor. Firmanın yılın ikinci çeyreği itibariyle satış gelirleri yüzde 5.9 azalarak 51 milyar dolara geriledi. Faaliyet karı ise yüzde 17.1 düşüşle 7 milyar dolar oldu. 

Samsung'un bizzat kendisinin oluşturduğu Phablet segmenti adeta bumerang gibi firmayı vurmuş durumda. 5 ve 6 inçlik akıllı telefonlara olan talebin artması küçük boyutlu tabletlere olan talebi azalttı. Bu bakımdan tablet satışları da beklenenin altında kaldı. 

Samsung beklenmedik durum karşısında tablet üretimi döngüsünü uzatma kararı aldı. Yani Galaxy Tab 5 serisi veya şu anki serilerin gelecek yıl ki devam modellerinin piyasaya çıkışı biraz daha gecikecek. 

Samsung yılın üçüncü çeyreğinde yeni akıllı telefonlar ile durumu toparlayacağını açıkladı. Bu da muhtemel bir Galaxy Alpha lansmanına işaret ediyor olabilir. Samsung yılın tamamında büyük bir düşüşü kaldıramayacağı için analizler şimdiden gerekli tedbirleri almasını tavsiye ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
701 kez okundu.
39 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim