Anlık Bildirim

Samsung, sektörün ilk 8GB LPDDR4 RAM belleğini sunar

Geçen yıl sektörün ilk 6GB LPDDR4 RAM belleğini kullanıma sunan Samsung, bu yıl da geleneği bozmadı ve sektörün ilk 8GB LPDDR4 RAM bellek geliştirdiğini duyurdu.

Akıllı telefonlarda yükselen RAM bellek kapasiteleri artık gelenek haline geldi. Geçen yıl 4GB seviyeleri standart olurken, bu yıl da 6GB bellek taşıyan telefonlar gördük. Gelecek yıl ise 8GB belleklerin yaygınlaşması bekleniyor. Yarı iletken sektörünün önemli isimlerinden Samsung, 8GB LPDDR4 RAM bellek geliştirdiğini duyurdu.

DDR4 Belleklerin İki Katı

Düşük güç harcayan RAM bellek, 4 adet 16Gb kapasiteli yongadan oluşuyor. 4266Mbps hızlarında çalışabilen yeni bellek, pin başına 2133Mbps hızında çalışan DDR4 RAM belleklerin iki katına erişiyor. 64-bitlik bellek veri yolunda 34GBps veri aktarım hızlarına ulaşmak mümkün.

Yeni yongalar 10nm sınıfında üretiliyor. Aslında 10nm sınıfı tanımı, standart 10nm ve 20nm süreçleri arasında bir noktaya konumlanıyor. Yani tam olarak 10nm sürecinden bahsetmiyoruz. Yine de 20nm 4GB DRAM belleğe göre aynı enerji tüketimi sunuyor ancak kapasiteyi ikiye katlıyor.

15mmx15mm zar alanına sahip olan 8GB LPDDR4 bellek sadece 1mm kalınlığında. Taşınabilir cihazların inceliğine katkı yapacak olan modül ayrıca bir işlemci veya UFS depolama birimi ile istiflenerek kullanılabiliyor. Böylece alandan da tasarruf edilebiliyor.

Samsung henüz kendi akıllı telefonlarında 6GB RAM seviyesine çıkamadığı için en azından Galaxy S8 amiral gemisinde kullanılmayacağını söyleyebiliriz. Muhtemelen Çinli Vivo veya LeEco gibi firmalardan bir ilk görebiliriz. Bununla birlikte gelecek yılın çok ince tablet ve dizüstü modellerinde yine Samsung bellekleri tercih edilebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4206 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 8gb lpddr4 ram ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim