Anlık Bildirim

Samsung, son iki yıldaki en yüksek mobil gelirlere ulaştı

Akıllı telefon pazarında iki yıldır gelir düşüşü yaşayan firma, bu yıl ise daha olumlu bir tablo çiziyor. Galaxy S7 serisinin etkisiyle, mobil bölüm yükselişe geçmiş durumda.

Bu yıla Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge satışları ile iyi bir başlangıç yapan Samsung, gelir tablolarına da bu başlangıcı iyi bir şekilde yansıtmış durumda. Mobil bölüm, son iki yıldaki en büyük gelir rakamlarına ulaştı.

Yılın ilk çeyreği itibariyle firmanın toplam geliri yaklaşık 46 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında ve çeyrek bazda yüzde 5-6 civarında düşüş yaşandı. Mobil bölümün aksine ekran, yarı iletken ve hizmet bölümlerinde düşüş yaşanması, gelirleri biraz aşağı çekti.

Bununla birlikte amiral gemi satışları ile kar marjının yükselmesi, faaliyet karını olumlu etkiledi. Yaklaşık 6.7 milyar dolarlık faaliyet karı, yıllık ve çeyrek bazda yüzde 5-10 civarında artışlara sahne oldu.

Mobil tarafa geçecek olursak, yaklaşık 81.9 milyonluk akıllı telefon satışı, 24.2 milyar dolar civarında bir gelir getirdi. 2014 ortalarından bu yana, mobil bölüm en yüksek gelir seviyesine ulaştı. Ayrıca faaliyet karı da 3.39 milyar dolar civarında gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 42 artış sağladı. Galaxy S7 serisi ile ilgili net rakamlar olmasa da, 10 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Firmanın bundan sonraki hamleleri, karı da doğrudan etkileyecek. Uzmanlar, en azından yaz ortasına kadar Galaxy S7 satışlarının aylık 10 milyon civarında gidebileceğini düşünüyor. Yani yılın ikinci çeyreği itibariyle de mobil gelirlerde artış yaşanabilir. Bu tarihten itibaren de muhtemelen Galaxy Note 6 modeli devreye girecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4613 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim