Anlık Bildirim

Samsung ve Xiaomi arasındaki ortaklık güçleniyor

Pek çok mobil cihaz üreticisine ekran, işlemci, RAM, batarya, depolama belleği gibi tedarikler yapan Samsung, Xiaomi ile daha derin bir ortaklık içerisine giriyor.

Akıllı telefon pazarının bir numarası olan Samsung, bileşen tedariği konusunda da lider firmalar arasında yer alıyor. Çeşitli üreticilere ekran, işlemci, RAM, depolama belleği gibi tedarikler yapan Samsung, Xiaomi ile daha derin bir ortaklık içerisine giriyor.

Yeni gelişmeler, Samsung’un çift kamera modüllerini hacimli üretime sokacağını açıklaması sonrasında ortaya çıktı. Xiaomi patronu Lei Jun, Samsung ile bir dizi görüşmeler yapmak için Güney Kore’ye gidecek. Görüşmeler esnasında, tedarik anlaşmalarının masaya yatırılması bekleniyor.

Bir süre önce, Xiaomi’nin Redmi 4 veya Note 4 olduğu tahmin edilen çift kameralı bir modeli internete sızdırılmıştı. Muhtemelen Xiaomi, ortağından modül tedariğine başladı. Bunun yanında UFS temelli depolama bellekleri, RAM bellekler ve Super AMOLED ekranların da tedarik edilmesi bekleniyor.

Samsung özellikle kavisli OLED ekran konusunda büyük adımlar attı. Son dönemde piyasaya sürdüğü Edge serisi akıllı telefonlar ilgi görüyor. Şimdiden pek çok Çinli üreticinin tedarik için Samsung’un kapısını çaldığı ifade ediliyor. Xiaomi de muhtemelen bunlardan birisi olacak.

Pazar lideri Samsung, Çin’de Huawei ve Xiaomi’nin gerisinde bulunuyor. Bununla birlikte Çinli devlere tedarik yaparak, dolaylı da olsa Çin akıllı telefon pazarından büyük gelirler elde edebilecek potansiyele sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim