Anlık Bildirim

Samsung, yuvarlak Home butonu üzerinde çalışıyor

Samsung’un akıllı telefonlarında adeta sembol haline gelen Home butonu, gelecek yıllardaki modellerde daha farklı bir tasarım yapısına bürünebilir. Buna dair patentler hazır durumda.

Samsung’un uzun yıllardır akıllı telefonlarında kullandığı dikdörtgen Home butonu adeta bir sembol haline geldi. İlk başlarda sadece belirli menü fonksiyonları için kullanılan Home butonu, sonrasında parmak izi okuyucusuna da kavuştu. Şimdi bir tasarım değişikliği söz konusu.

Samsung’un bir süre önce başvurduğu patentlerin birisinde ekranın altına yerleştirilmiş yuvarlak parmak izi okuyucu görünüyor. Çevresinde kare tasarımlı bir çerçeve olduğu görülürken, bu çerçeve buton özelliği mi taşıyor yoksa sadece yuvarlak kısım mı buton mahiyetinde bilinmiyor. Bu alana yakınlık veya kızılötesi sensörü de yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Tasarım açısından ilginç bir konsept olması nedeniyle kısa süre içerisinde herhangi bir Samsung telefonunda görme ihtimalimiz yok. İlerleyen yıllarda belki bir veya iki örnek model üzerinde pilot olarak tecrübe edilebilir.

İkinci patentte ise arka kısmın üst tarafına yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucu görülüyor. Samsung, bu şekilde özellikle küçük boyutlu cihazlarda kullanıcının daha rahat bir şekilde parmak izi tarayıcısını tecrübe edebileceğini düşünüyor. Böylece Home butonu da eski fonksiyonlarına geri dönüyor. Bu son patent biraz daha gerçekleşmeye yakın zira bazı Sony Xperia akıllı telefonlarında yan kısma parmak izi okuyucu yerleştirildiğini görmüştük. Tasarım ve ergonomi açısından uygun olduğu takdirde, yakın zamandaki bir Samsung telefonunda görebilmemiz muhtemel. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6562 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung round home buttons ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim