Anlık Bildirim

Samsung’a kablosuz şarj teknolojileri ile ilgili patent ihlali davası

ABD’li kablosuz şarj teknolojileri geliştiren NuCurrent şirketi, Samsung’un amiral gemisi telefonlarında kendisine ait patentleri izinsiz olarak kullandığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Teknoloji devleri sık sık izinsiz kullanım nedeniyle farklı firmalardan patent ihlali davasına maruz kalıyor. Samsung’a bu kez kablosuz şarj teknolojilerinde patent ihlali yaptığı iddiasıyla dava açıldı.

Kablosuz teknoloji odaklı

ABD’li girişim NuCurrent, Samsung’un kullandığı kablosuz şarj teknolojilerinde kendi patentlerinin olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Söz konusu teknolojilerin Galaxy S7 ve Galaxy S8 serilerinde kullanıldığı belirtiliyor.

İddialara göre NuCurrent, sahip olduğu verimli kablosuz şarj teknolojilerini tanıtmak üzere Samsung tarafından Güney Kore’deki merkeze davet edildi. İki firma bu teknolojilerin Samsung telefonlarına nasıl faydasının olacağı konusunda günlerce tartıştı ve deneyler yaptı.

Samsung’un büyük ilgisine rağmen bu görüşmeler bir sonuca varmadan kesildi ancak NuCurrent; bir süre sonra Galaxy S7 ve Galaxy S8 serilerinde teknolojilerinin izinsiz bir şekilde kullanıldığını fark etti. Sonrasında ise soluğu yetkili makamlarda aldı.

Geçmiş yıllarda da buna benzer olaylar yaşanmıştı. Örneğin gözünüzü ekrandan ayırınca video oynatımını durduran Smart Pause özelliği ve Exynos işlemcilerdeki bazı teknolojiler izinsiz kullanım davalarına konu olmuştu. Samsung uzlaşma yoluyla tarafları ikna etmişti.

NuCurrent şikayetiyle ilgili Samsung’dan bir cevap gelmiş değil. Dava açılsa bile uzun yıllar sürdüğünü herkes biliyor. Bir Apple yöneticisinin dava açsanız bile siz yıpranırsınız sözü aslında bu gerçeği gözler önüne seriyor. Bu bakımdan davacı taraflar uzlaşmaktan başka yol bulamıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim