Anlık Bildirim

Samsung’dan giriş seviyesine yönelik Exynos 7570 yonga seti

Mobil işlemci pazarının dört numaralı ismi olan Samsung, Exynos yonga seti ailesini genişletmeye devam ediyor. Son olarak giriş seviyesine hitap eden yeni bir yonga duyuruldu.

Genelde yonga setlerini kendi mobil cihazlarında kullanmayı tercih eden Samsung, farklı yelpazede yeni ürünler tasarlamaya devam ediyor. Bir önceki nesle ait olan Exynos 7570 yonga seti, giriş seviyesi cihazlara hitap edecek.

14nm üretim süreci sayesinde 28nm seleflerine göre yüzde 70 daha iyi performans ve yüzde 30 daha fazla enerji verimliliği sunan Exynos 7570, zar alanı bakımından da yüzde 20 daha küçük. En önemli özelliği tüm kablosuz iletişim modüllerini bünyesinde topluyor olması.

Yonga seti üzerinde 150Mbps indirme hızlarına çıkabilen Cat. 4 LTE modem, WiFi, Bluetooth, frekans düzenleyici ve uydu konumlama modülleri yer alıyor. Bu açıdan ilk Exynos yonga seti sayılabilir.

4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran yonga setinin grafik tarafında Mali-T700 serisinden bir birim taşıdığı tahmin ediliyor. 720p çözünürlüğe kadar ekran, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 8MP çözünürlüğünde ön kamera gibi destekler sunan Exynos 7570, yıl sonuna doğru ilk cihazlarda boy göstermeye başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim