Anlık Bildirim

Samsung'dan giyilebilir cihazlara özel yonga

Giyilebilir cihaz pazarı büyüdükçe bu cihazlara yönelik geliştirilen yongaların önemi de artıyor. Apple, MediaTek ve Intel'den sonra Samsung da bu alana el attı.

Son dönemde özelleştirilebilir Exynos yongaseti iddiaları ile gündemde olan Samsung bir sürpriz yaparak giyilebilir cihaz alanına yönelik olarak hazırladığı yongasını duyurdu. Bio Processor adındaki yonga Apple Watch akıllı saatinde bulunan Apple S1 ve Intel Quark yongalarına rakip olacak. 

Bu sektördeki yongalarda genelde benzer bir mantık işliyor. Uygulama işlemcisi, bellek, ekran sürücüsü, CMOS modülü, bağlantı modülleri ve nabız ölçer gibi takip sensörlerini biraraya getiren yongalar böylece küçük bir alan kaplıyor ve üreticilerin giyilebilir cihazında daha fazla bileşen kullanmasını sağlıyor. 

Samsung rakiplerinden farklı olarak biyometrik ölçüm sistemlerini de yongasına dahil ediyor. Bio Processor kullanıcıların kalp atışlarını analiz ederek benzersiz bir şifre olarak kullanmasına imkan tanıyacak. Yani parmak izi, ses ve retina taraması yanında kullanıcılar kalp atış ritimleri ile kilitleri açabilecek. Zaten parmak izi, ses, göz ve kalp atışları gibi pek çok unsur insandan insana değişiyor ve güvenlik sistemlerinde kullanılması açısından insanoğluna ilham veriyor. 

Bio Processor kalp atışlarının yanında kan akış oranını da ölçerek daha doğru nabız değerleri elde edebiliyor. Ayrıca vücut yağ oranını tespit edebilmek için elektriksel impedansı da ölçebiliyor. Böylece kullanıcı, vücudundaki rahatsızlığa neden olabilecek değişiklikleri fark ederek kişisel sağlık uzmanına gönderebilecek ve erken teşhis için de önemli bir adım atmış olacak. Samsung pek çok önemli sağlık programının gelecekte bu sistemden yararlanacağını düşünüyor. 

Samsung'un giyilebilir yongası 20nm fabrikasyon süreci ile üretilecek ve yüksek enerji tasarruf değerlerine ulaşabilecek. Sadece giyilebilir cihazlar değil akıllı telefon ve tabletlere de yonganın entegre edilmesi mümkün. Samsung medikal ekipman konusunda uzun zamandır önemli teknolojiler geliştiriyor. Bu bakımdan Bio Processor yongası da bu tecrübenin izlerini taşıyacak. Yonganın ne zaman piyasada olacağı açıklanmadı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim