Anlık Bildirim

Samsung'un Tizen işletim sistemli yeni akıllı telefonu göründü

Samsung'un Tizen işletim sistemli yeni akıllı telefonu göründü
Samsung uzun süredir üzerinde çalıştığı Tizen işletim sistemi ve yeni platformu kullanan ilk telefonlarını kısa süre içerisinde duyurmaya hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre, Samsung'un Şubat ayı içerisinde lanse etmeye hazırlandığı ZEQ9000 isimli Tizen telefonu detaylarıyla birlikte gün ışığına çıktı. Henüz resmi oplarak doğrulanmamakla birlikte Zeke adını taşıyacağı belirtilen telefon, tasarım olarak Samsung'un güncel ürün gamındaki telefonlar ile büyük oranda benzerlik gösteriyor.
Ortaya çıkan görsel itibariyle Tizen 2.1 işletim sistemine sahip olduğu tahmin edilen telefon, arayüz anlamında hem ikonların yerleşimi hem de uygulama dizilimi anlamında Android cihazlarla farklılaşırken, Samsung'un yakında geçmeyi planladığı yeni nesil TouchWIZ görünümden izler taşıdığı yorumu da yapılabilir. Donanım olarak değerlendirilecek olursa eğer, 4.8-inç büyüklüğünde HD ekrana sahip olan cihaza, Qualcomm'un Snapdragon 800 işlemcisi güç veriyor. Galaxy S4'ten biraz küçük olan cihazın Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde lanse edilmesi beklenirken, çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 
Merak edenler için Tizen işletim sistemini kısaca anlatmak gerekirse eğer, Android  platformunda olduğu gibi Linux temelli olan açık kaynak bir işletim sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefonlara ek olarak tabletlerden televizyonlara hatta araç içi bilgi eğlence sistemlerine kadar pek çok alanda kullanılması beklenen işletim sistemi, Linux Vakfı içerisinde  Samsung ve Intel'in öncüsü olduğu Teknik Yönlendirme Grubu tarafından geliştiriliyor. Çok sayıda cihaz ve operatör tarafından desteklenen platformun yazılım geliştirme kitiyle programcılar, HTML5 ve ilgili web teknolojileri ile uygulama hazırlayabiliyorlar. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12218 kez okundu.
65 kişi, toplam 67 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tizen, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim