Anlık Bildirim

Samsung’un faaliyet kârı tüm beklentileri aştı

Galaxy S7 amiral gemi serisi ile yükselişe geçen Samsung, yılın ikinci çeyreğindeki mali tablolarında da sevindirici gelişmeler yaşıyor. Firma, tüm beklentileri aştı.

Son iki yıldır akıllı telefon pazarında durgunluk sürecine giren Samsung, bu yıl özellikle Galaxy S7 amiral gemi serisinin etkisiyle yükselişe geçti. Firmanın ikini çeyrek faaliyet karı, kendisinin de dahil tüm beklentileri aşmış durumda.

Rakamlar

Yapılan açıklamaya göre, yılın ikinci çeyreği itibariyle firmanın geliri 45.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 5 artış yaşanırken, faaliyet karı da 7.2 milyar dolar ile son iki yılın en yüksek seviyesini yakaladı. Faaliyet karında yüzde 20 civarında artış yaşandı.

Firmanın faaliyet karının yarısı mobil bölümden geldi. Mobil bölüm yaklaşık 22 milyar dolar gelir ile bir miktar düşüş gösterdi ancak faaliyet karı yüzde 20 civarında artarak 3.84 milyar dolar oldu. Mobil bölüm de, son yılların en yüksek faaliyet karına imza attı.

Firmanın gelir konusunda artış gösteren iki önemli bölümü daha bulunuyor. OLED panel ve LCD televizyon segmentindeki talep artışı, Samsung Display bölümüne 120 milyon dolar kar ve yaklaşık 6 milyar dolar gelir getirdi. Yarı iletken bölümü ise 11 milyar dolar gelir ve yaklaşık 2 milyar dolar faaliyet karı elde etti.

Samsung yılın ilk yarısında önemli başarılara imza atmayı başardı. Bunda rakiplerin düşüş göstermesi de etkili oldu. Android tarafında LG, Sony, HTC amiral gemileri varlık gösteremedi. iPhone ailesi ise, yılın ilk yarısında düşüş yaşadı. Bu dönemde, Samsung’u zorlayan Çinli üreticilerin büyümesi oldu.

Yılın ikinci yarısında Samsung’un atacağı adımlar daha büyük önem taşıyor. Firma, Galaxy Note 7 modeli ile ilgiyi yüksek tutmaya çalışacak. Bu dönemde Galaxy S7 Edge Plus adında yeni bir model şaşırtıcı olmayacaktır. Özellikle iPhone 6SE serisi, LG V20, Sony Xperia Z6 gibi yeni amiral gemi modelleri, Samsung’u frenleyebilir.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5235 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim