Anlık Bildirim

Samsung'un ikinci çeyrek gelirleri inişli çıkışlı

Mobil cihaz pazarında bir süredir durgunluk yaşayan Samsung, bununla birlikte yarı iletken ve televizyon sektöründeki satışlar sayesinde durgunluğun gelirlere olumsuz yansımasına bir nebze de olsa engel olmayı başardı. 

Firmanın açıkladığı rakamlara göre yılın ikinci çeyreğinde 41.7 milyar dolar gelir elde edildi. Gelirlerde çeyrek bazda yaklaşık yüzde 2 artış, yıllık bazda yüzde 8 düşüş yaşandı. Faaliyet karı ise 5.9 milyar dolar ile çeyrek bazda yüzde 15 artış, yıllık bazda yüzde 5 düşüş gösterdi. 

Gelir artışında en büyük katkıyı hem çeyrek hem de yıl bazında artış gösteren yarı iletken bölümü ve yıl bazında artış gösteren televizyon bölümü sağladı. Faaliyet karlarının artışında da bu iki bölüm büyük rol oynadı. 

Galaxy S6 serisinin satışları beklentilerin altında kalınca mobil bölüm hem çeyrek bazda hem de yıllık bazda düşüş yaşamaya devam etti. Özellikle orta ve giriş seviyesi akıllı telefon segmentinde Samsung büyük kayıplar veriyor. Yılın ikinci çeyreğinde Galaxy S6 serisinin fiyatında indirime gidilecek. 

Samsung yarı iletken ve döküm bölümünün faaliyet karı artışını sürdüreceğini tahmin ediyor zira 14nm litografisine geçiş ile birlikte döküm müşterilerinin sayısı da artmaya başladı. Ayrıca Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus ile birlikte satışların artması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim