Anlık Bildirim

Samsung'un yeni kapaklı amiral gemisi resmiyet kazandı

Bir dönem tozlu raflara kaldırılmış olan kapaklı telefonlar Asya kıtasında yeniden hayat bulmaya başladı. Samsung, W2016 akıllı telefonu ile büyüyen ilgiyi tarafına çekmeye çalışıyor.

Özellikle Asya kıtasında tüketicilerin kapaklı telefonlara ilgi göstermesi üreticilerin de yatırımlarını artırmasını sağlıyor. Bu sınıfa orta seviyeden tekrar giriş yapan Samsung, şimdi amiral gemi modeli seviyesinde yoluna devam ediyor. 

Firmanın  Çin'de lanse ettiği W2016 adındaki akıllı telefon 2 adet 3.9 inçlik 1280x768 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran barındırıyor. Tasarım çizgileri Note 5'ten miras alınan modelin arka kısmı kavisli bir yapıya sahip. Bu yıl ki amiral gemilerinde gördüğümüz plastik kenar çizgileri de yine aynen korunmuş. Gövde yine metal çerçeve ve cam kaplama kombinasyonunu benimsiyor. 

Samsung'un 14nm fabrikasyon süreciyle ürettiği ilk Exynos yonga seti olma özelliğine sahip Exynos 7420 modele güç verirken, 3GB LPDDR4 RAM ve 64GB depolama kapasitesi ile sistem destekleniyor. Arka 16MP çözünürlüğündeki kamera OIS desteği sunarken, ön tarafta da 5MP çözünürlüğünde bir kamera mevcut. 

Herşeyiyle olmuş diyebileceğimiz akıllı telefonun tek eksiği 2000mAh gücünde bataryası. Gerçi 3.9 inçlik ekranlardan sürekli olarak sadece birini kullanacağımızı düşünürsek, ultra güç tasarruf modu ile birlikte bir günü rahatça çıkarabilecektir. Bununla birlikte 30 dakikada bataryanın yüzde 50'si dolabiliyor. Android 5.1.1 işletim sisteminin yakın zamanda güncellenmesi bekleniyor. 

Samsung'un kapaklı telefonları genelde herkese yönelik değil. Çin gibi alım gücü düşük bir ülkede bile 1565$ civarında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Bu bakımdan sadece zenginlere hitap ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5075 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung w2016 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim