Anlık Bildirim

Sony, Android camiasında telefon başına en çok kâr eden firma konumunda

Yayınlanan bir rapora göre Sony Android tarafındaki telefon başına en çok elde eden firma konumunda, onu Samsung'un takip ettiği tabloda birinci sırada ise Apple bulunuyor.
Bir araştırma şirketinin duyurduğu veriler akıllı telefon üreten firmaların piyasadaki durumlarını ortaya çıkardı. Telefon başına kâr rakamlarında zirvede bulunan Apple'ı bir dönem zor günler geçiren Sony'nin takip etmesi ise dikkat çekti.
Ortalama satış fiyatlarının ortaya döküldüğü ilk tabloya göre 2015'in son çeyreğinde Sony'nin sattığı telefonların ortalama fiyatı LG'yi neredeyse ikiye katlamış durumda ve aradaki farkın da giderek açıldığı görünüyor.
Üreticinin sattığı bütün modellerinin katıldığı ortalama satış fiyatları listesinin tepesini ise $691 ile Apple oluşturuyor. Herhangi bir orta veya alt seviye cihaza sahip olmayan Amerikalı üreticinin listenin en üstünde yer alması pek de şaşırtıcı değil. İkinci sıraya baktığımızda $422 ortalamayla yer alan Sony'i $237 ile HTC takip ediyor. Uzun bir süredir bütçe odaklı Xperia E serisinden yeni bir cihaz tanıtmayan firma daha çok Z, M ve C serileri üst ve orta seviyeye yönelmiş durumda. 
Cihaz başına kârların gösterildiği tabloya baktığımızda ise üst seviyeye yönelmenin Sony için olumlu bir durum ortaya koyduğunu ve firmanın cihaz başına $23 kâr yapan Samsung'un hemen üzerinde $26 ile ikinci sıraya yerleştiğini görüyoruz. Tablonun en üstünde cihaz başına $184 dolar kâr ile Apple'ın yer alması yine beklenen bir durum.
Tablodaki diğer üreticilere baktığımız zaman ise kâr-zarar sınırının hemen altında olan LG'yi Microsoft Mobile ve HTC takip ediyor. Ortalama satış fiyatlarının yer aldığı tabloda Samsung'un az farkla üstünde olan HTC bu tabloda $61 gerisinde yer alıyor. Bunun nedeni olarak ise Samsung'un satış rakamlarıyla modele harcanan ar-ge ve diğer maaliyetleri aşabilip HTC'nin yeterli satışa ulaşamaması sonucu bu maaliyetlerin altında kalması olarak kısaca açıklayabiliriz.
Samsung'un düşen ortalama satış fiyatına karşılık kâr sağlaması firmanın cihazlarının çoğu parçalarını kendisi üretmesi ve ulaştığı yüksek miktarlardaki satış rakamlarına bağlanıyor. Android camiasında Sony dışında bütün üreticilerin ortalama satış fiyatlarında düşüş yaşanırken firmanın bu konuda istikrarlı bir şekilde yükseldiği belirtiliyor. Apple ise $700 bandındaki uzun süreli konumunu sürdürmeye devam ediyor.
Android cihaz üreticilerinin müşterilerini hangi firmalara kaybettiğini gösteren son grafikte ise HTC'nin Samsung çoğunlukta olmak üzere bütün grafikteki firmalara müşteri kaybettiği görülüyor. Samsung kanadının ise çoğunlukla Huawei olmak üzere Motorola ve BQ firmasına müşteri kaybettiği görülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7645 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, htc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim