Anlık Bildirim

Stephen Elop : Truva atı değilim

Stephen Elop : Truva atı değilim

Nokia'nın mobil cihaz bölümünü resmen Microsoft'a satması ile 2011 yılında ikili arasında başlayan ortaklık farklı bir boyuta taşınmıştı. Ortaklığın Stephen Elop'un Nokia'nın başına getirilmesinin sonrasında gerçekleşmesi ve Elop'un eski bir Microsoft yöneticisi olması truva atı nitelendirilmesinin yapılmasına neden olmuştu. 

Nokia'nın düşüş döneminde dümene geçen Elop; MeeGo projesinin iptal edilmesi, Symbian yerine Windows Phone platformuna geçilmesi, Asha cihazlarına akıllı telefon benzeri arayüz geliştirilmesi gibi önemli kararlara imza attı. Ancak iPhone ve Galaxy S gibi rakiplerin hızlı yükselişi karşısında kendisini bekleyen sondan kurtulamadı. Nokia'nın akıllı telefon pazarındaki payı Microsoft'a satıldığı dönemde yüzde 3.4 oranında kalmıştı.

Artık Microsoft'ta başkan yardımcısı olan Elop, satın almanın resmi olarak tamamlanması sonrasında akılda kalan sorulara cevap verdi. İlk olarak truva atı iddiasına değinen Elop, bu iddiayı kesinlikle reddederken, her zaman Nokia hissedarları adına hareket ettiğini ve kararları verirken yönetim kurulunun onayını mutlaka aldığını ifade etti. 

Symbian ve MeeGo ile ilgili olarak ise Elop; Symbian işletim sisteminin rakipleri ile rekabet edebilecek bir seviyeye gelmesinin mümkün olmadığını anladıklarını ve MeeGo'nun da önemli gecikmeler yaşadığını bu yüzden Nokia'nın rekabete tutunması için zor bir karar verdiklerini ve Windows Phone'a geçtiklerini dile getirdi. 

Elop'a göre Nokia markası bir süre daha Microsoft'un mobil cihazlarında devam edecek. Ancak uzun vadeli daha farklı bir isimlendirmeye gitmesini bekliyor. Ayrıca Android işletim sistemli Nokia X serisi de, Microsoft'un Android kullanıcılarına nüfuz etmesi açısından geliştirilmeye devam edecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1480 kez okundu.
41 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia microsoft, nokia ve microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim