Anlık Bildirim

Şükran gününde mobil siparişlerin %78'i Apple cihazlarından geldi

Şükran gününde tavan yapan alışveriş çılgınlığı 500 Milyon siparişi aştı. Tüm siparişlerin toplam geliri 100 Milyar doların üzerine çıkarken en çok siparişi iPhone ve iPad kullanıcıları verdi.
Şükran gününde mobil siparişlerin %78'i Apple cihazlarından geldi
 
Geçmiş yılın nimetlerine ve getirdiklerine şükretmek amacıyla kutlanan Şükran Günü genellikle ABD'de yılın en çok alışveriş yapılan günü olarak tarihe geçiyor. Bu gelenek bu yıl da bozulmadı ve Şükran Günü alışverişleri 2014'e oranla %10.4 seviyesinde yükseldi. Bu yükseliş ise gelirlere %12.5 artış olarak yansıdı.
Alışveriş sayısı 500 milyonu aşarken bu alışverişler üzerinden yapılan analize göre siparişlerin %78.3'lük bir kısım iPhone ve iPad'lerden verildi. Android'in de içinde bulunduğu diğer mobil cihazlardan verilen siparişlerin oranı ise %21.5 olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yılki mobil siparişlerin %79.9'unun Apple cihazları ile verildiğini, dolayısıyla bu yıl %1.6'lık bir düşüş olduğunu da belirtelim.
Mobil cihazlardan verilen siparişler geçtiğimiz yıl toplam siparişlerin %34.3'lük kısmını kapsarken bu yıl ise %39.3'e yükseldi. Rapordaki rakamlar da aslında insanların hızlı bir şekilde mobil platforma adapte olduğunu ve siparişlerini daha çok akıllı telefonlar ve tabletler ile vermeye başladığını gösteriyor. Bu konuda Apple kullanıcılarının da eli daha açık gibi görünüyor, zira iOS siparişleri Android ve diğer platformların neredeyse 3.6 katı konumunda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2111 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil alışveriş, şükran günü ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim