Anlık Bildirim

TUBİTAK'ın yerli akıllı telefon çağrısına 8 başvuru kabul edildi

TUBİTAK'ın yerli akıllı telefon çağrısına 8 başvuru kabul edildi
 
Yerli akıllı telefon bir süredir ülkemizin teknoloji gündemini işgal ediyor. Özellikle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bu konudaki söylemleri ve yerli üreticileri koruman amaçlı getirilecek ek vergi bolca konuşuluyor.
Kısa bir süre önce ajanslarda yer alan bir haber ise bu konuda bazı gelişmeler yaşandığı yönünde. Manisa'da ki Vestel üretim tesislerine bir gezi düzenleyen Fikri Işık bu gezi sırasında gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin TUBİTAK'ın yaptığı yerli telefon çağrısını sorması üzerine ise Işık bu çağrıya yapılan 8 başvurunun kabul edildiğini ve bu başvurulardan 3'ünün donanım, kalanların ise yazılımla ilgili olduğunu söyledi. Bunun dışında yerli üreticiye de destek olunması gerektiğinin altını çizen bakan bu destek sayesinde yerli firmaların yurt dışına ürünler satacak seviyeye ulaşabileceğini söyledi. Fikri Işık sonrasında ise Twitter üzerinden yaptığı bilgilendirmede bu çağrının akıllı telefonlarda daha fazla bileşenin yerli teknoloji ile geliştirilmesini sağlamayı hedeflediğini belirtti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ajanslara yansıyan tam açıklaması ise şu şekilde : "Bu çağrıdan 8 başvuru kabul edilmiş, 3 tanesi donanım, diğerleri yazılımla ilgili. Oradaki çağrı olumlu, güzel cereyan ediyor. Bu çağrılar sonucunda Türkiye kendi akıllı telefonlarını daha fazla üreten bir ülke olacak, akıllı telefona uygulama bazında da son derece ciddi katkılar sağlayan, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkması ve bundan dolayı da ülkenin kazanması sağlanacak. Burada Türkiye'nin biraz daha milliyetçi olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Türkiye yerli telefonu üretiyorsa yerli telefonun kullanılmasında daha arzulu olmalıyız. Bunu eğer yaparsak Türkiye'nin iç pazarından güç alan firmalarımız tüm dünyaya iyi mallar satar, yarışta çok daha güçlü olur. Uluslararası yükümlülüklerimize halel getirmeden yerli üretimi kamu alımlarıyla, desteklerle, teşviklerle sürekli artırmanın gayreti içindeyiz. Halkımızdan da bu noktada daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Türkiye teknoloji üreten bir ülke olarak yoluna devam edecekse kendi ürettiği teknolojiyi mutlaka kullanması gerekiyor. Bu noktada hassasiyet var yerli malına yönelik, bu hassasiyetin daha da artması en temel arzumuz." 
Mesut Çevik ve Erdi Özüağ'ın daha önce %100 yerli telefon konusuyla ilgili hazırladığı kapsamlı videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7375 kez okundu.
53 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tubitak
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim