Anlık Bildirim

Windows 10 Mobil, kendi ekosistemi içerisinde %7 kullanım oranına ulaştı

Windows 10 Mobile, henüz Windows Phone 8.1'li akıllı telefonlar için güncelleme başlamasa da %7 seviyesinde kullanım oranına ulaşarak ilginç bir başarıya imza atmış durumda.
Windows 10 Mobil, kendi ekosistemi içerisinde %7 kullanım oranına ulaştı
 
AdDuplex isimli araştırma şirketi Windows Phone pazarı üzerinde yaptığı yeni bir araştırmayı yayınladı. Araştırmada hangi Windows Phone sürümünün ne kadar kullanıldığı, hangi Lumia modelinin en çok tercih edildiği gibi ilginç ayrıntılar yer alıyor.
İlk olarak kullanım oranlarına bakacak olursak Windows Phone 7 sürümlerinin %5 ile en küçük paya sahip olduğunu görüyoruz. Bu sürümdeki kullanıcılar muhtemelen Windows Phone 8 güncellemesi almayan telefonlara sahip oldukları için pastadaki payları her geçen ay azalmaya devam ediyor. Diğer yandan Windows  Phone 8.1 kullanım oranının %78.9 ile çok yüksek bir oranda olduğunu görüyoruz.
Windows Phone 8.0 kullanan tüm modeller için 8.1 sürümüne güncelleme yayınlansa da hala %9.1'lik bir kesim telefonlarını güncellememeyi tercih ediyor. Windows 10'un ise ilginç bir rakamla araştırmaya dahil olduğunu görüyoruz. İşletim sistemi son bir ayda payını %1.3 arttırarak %7'ye ulaşmış durumda. Henüz güncelleme resmi olarak WP 8.1 sürümüne ait cihazlara gönderilmese de geliştirici seçeneği ile beta sürümü yükleyenler ve Windows 10 ile birlikte gelen yeni modelleri satın alanlar bu rakamı yukarıya çekmiş durumda.

Windows 10 Mobil, kendi ekosistemi içerisinde %7 kullanım oranına ulaştı
 
En çok tercih edilen Lumia modellerine baktığımızda bir sürprizle karşılaşmıyoruz. Lumia 520 uzun bir süredir bu alandaki liderliğini sürdürürken ona en yakın model ağabeyi Lumia 535 oluyor. Tablonun geneline baktığımızda özellikle Lumia 500 ve 600 serilerinin %50'den daha fazla orana sahip olduğunu görüyoruz, bu da kullanıcıların Windows Phone platformunda düşük bütçeli modellere yöneldiğini kanıtlıyor.
 
Windows 10 Mobil, kendi ekosistemi içerisinde %7 kullanım oranına ulaştı
 
İşletim sistemini kullanan üreticilerde ise beklendiği gibi Microsoft açık ara başı çekiyor. İkinci en büyük üretici yalnızca %1.26'lık pay ile HTC olurken Samsung, Huawei ve Blu gibi üreticilerin toplam payları da %1 seviyesinde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim