Anlık Bildirim

Windows Phone satışları istenen karlılığı sağlamıyor

Windows Phone ekosistemi için yazılım geliştirilen Tamoggemon'un bilimsel hesap makinesi uygulaması TouchCalc'dan elde ettiği verilere göre HTC ve Samsung'un Windows Phone ekosistemindeki payı %5'in a
Windows Phone satışları istenen karlılığı sağlamıyor

Windows Phone ekosistemi için yazılım geliştirilen Tamoggemon'un bilimsel hesap makinesi uygulaması TouchCalc'dan elde ettiği verilere göre HTC ve Samsung'un Windows Phone ekosistemindeki payı %5'in altında, Lumia tarafındaki satışlar da karlılıktan çok uzak.

Geçtiğimiz seneyi Avrupa'da %10 pazar payı ile kapatan Windows Phone ekosistemi, Microsoft'un Nokia'ı satın alması ardından HTC ve Samsung'un ilgi alanından çıkmış sadece Nokia ile yoluna devam eder olmuştu.

Her ne kadar sene başından beri Microsoft'un Samsung, HTC ve Sony gibi Android tabanlı cep telefonu satışı gerçekleştiren üreticilerle Windows Phone işletim sistemi kullanan telefonlar üretmeleri konusunda görüşmeler yaptığı dillendirilse de henüz bu üreticilerden yeni bir duyuru gelmedi.
Yayınlanan istatistikler ise platformun sadece Nokia ile yola devam edemeyeceğini net bir şekilde ortaya koyuyor. 
Nokia Lumia satışlarının model bazında dağılımı;

Lumia 520        33,4%
Lumia 710        8%
Lumia 505        6,2%
Lumia 610        6%
Lumia 620        5,5%
Lumia 625        5,1%
Lumia 720        5%
Lumia 920        4,6%
Lumia 521        4%
Lumia 800        3,5%
Diğer               18,7%
Lumia satışlarının ağırlıkla uygun fiyatlı giriş modellerinden oluşuyor olması, alım gücü yüksek kullanıcıların Android ve iPhone gibi farklı işletim sistemleri taşıyan telefonlara yöneldiklerini gösteriyor. 
Uygun fiyatlı telefonların satışıyla ayakta kalınamayacağını, Microsoft tarafından satın alınana kadar her yıl tek çeyrekte 50 Milyonun üzerinde telefon sevkiyatı gerçekleştiren Nokia net bir şekilde göstermişti.  
Uygun fiyatlı Windows Phone'ların karşısında Firefox işletim sistemli modeller ve Çinli üreticilerden gelen yüksek performansı düşük fiyat ile birleştiren Android cep telefonu modelleri yer alıyor.
Eğer Microsoft Lumia 1520 ve türevi işlem gücü yüksek, modern donanımlarla donatılmış Lumia telefonlar ile üst seviye telefon satışında hareketlilik sağlayamazsa iş diğer üreticilere kalacak ki onların da platforma ne kadar sıcak baktıkları ortada. 
2014, Windows Phone platformu için belirleyici bir yıl olacak. Eğer üst seviye telefon satışları istenen seviyelere çıkartılır ve diğer üreticiler de ekosisteme dahil edilirse Microsoft, yılı ikinci en büyük akıllı telefon ekosisteminin sahibi olarak  tamamlayabilir. İşlerin ters gitmesi durumunda ise diğer üreticilerin sisteme dahil edilmesi adına Nokia'nın elden çıkartılmasına kadar varan bazı ilgi çekici önlemleri Microsoft'un gündeminde görebiliriz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11301 kez okundu.
78 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cep telefonu, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim