Anlık Bildirim

Yeni Galaxy Note 7 görselleri ve Gear VR gözlüğü karşınızda

Samsung’un Gaaxy Note 7 amiral gemi modeli ile birlikte piyasaya sunacağı yeni nesil Gear VR sanal gerçeklik gözlük aksesuarı da, internete sızdırılanlar arasında.

Gelecek hafta itibariyle teknoloji dünyasına merhaba diyecek olan Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy Note 7, internette boy göstermeye devam ediyor. Bu kez, model ile birlikte satışa sunulacak olan yeni nesil Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü de karşımıza çıktı.

Samsung’un bu yıl Galaxy S7 ile birlikte yakaladığı yüksek satış rakamlarını devam ettirmesi adına, Galaxy Note 7 hayati önem taşıyor. Bu bakımdan firma, donanımdan ziyade kullanıcının hayatını kolaylaştıracak önemli özellikleri ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Özellikler

Galaxy Note serisinde ilk defa yer verilecek olan Iris tarayıcı sensör bunlardan birisi. Kullanıcının retinasını tarayarak, herhangi bir hamle yapmasına gerek kalmadan kilit ekranını açma veya uygulama şifresi girme gibi işlemleri kolayca yapabilmesini sağlayacak. Üstelik bunları sonra derece hızlı ve akıcı bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Diğer taraftan, yine Note serisinde bir ilk olarak cihazda IP68 sertifikası yer alacak. Bu sayede cihazı su altında 1.5 metreye kadar 30 dakika kullanmak mümkün olacak.

Boyut kısmına geldiğimizde ise 153.5 x 73.9 x 7.9 mm ölçüleri ile karşılaşıyoruz. Galaxy Note 5 ile hemen hemen aynı boyutlara sahip olan akıllı telefon, biraz daha dar diyebiliriz. Zira kavisli ekran sayesinde, kenar çerçevelerinden kurtulmuş ve bu da, ön kısmın daha dar olmasını sağlıyor. Telefonu ağırlığı ise 168gr olacak.

Donanım

5.7 veya 5.8 inçlik 2K Super AMOLED kavisli bir ekrana sahip olduğu belirtilen Galaxy Note 7, Exynos 8890 veya Snapdragon 820 yonga seti ile 4GB LPDDR4 RAM kombinasyonundan güç alacak. Yukarıda da değindiğimiz gibi, Samsung donanımdan ziyade kullanıcının hayatını kolaylaştıracak ayrıntılara odaklanmayı tercih etmiş.

Son iddialara göre modelin, 150MB/s yazma hızlarına ulaşabilen 256GB’a kadar UFS 2.0 depolama seçenekleri ile geleceği ifade ediliyor. Batarya konusunda ise 3500/3600mAh kapasite iddiaları mevcut.

 

Yeni Galaxy Note 7 görselleri ve Gear VR gözlüğü karşınızda Tam Boyutta Gör

Gear VR

Galaxy Note 7 ile birlikte Samsung’un yeni bir Gear VR konseptine geçiş yapacağı ifade ediliyor. Hem akıllı telefon hem de gözlük tarafında USB Type-C girişi yer alacak ve veri aktarımı bu standart üzerinden yapılacak. Yine Galaxy Note 7 ile birlikte satın alındığında, Gear VR için önemli indirimler de söz konusu olacak.

Galaxy Note 7, pek çok ülkede 2 Ağustos itibariyle ön siparişe çıkacak. Fiyat konusunda 1000$ seviyesine kadar çıkanlar olsa da, kavisli ekranı da göz önüne alarak 800$-850$ civarında başlangıç fiyatının olacağını söyleyebiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15405 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim