Anlık Bildirim

IDC: Nokia bu yıl ilk çeyrekte 2.2 milyon Lumia modeli sattı


Bir dönemin mobil telefon satışında lideri iken, son çeyrekte bu ünvanını Samsung'a kaptıran Nokia, Microsoft ortaklığında geliştirdiği Lumia modelleri ile yeniden çıkışa geçmeyi planlıyordu. 

Geçen yıl tanıtılan ilk Lumia modellerinin bu yılın başına kadar 1 milyon satış yaptığı, firma tarafından açıklanmıştı. IDC tarafından yapılan araştırmaya göre de yılın ilk çeyreğinde 2.2 milyon Lumia modeli satıldı.

Ölçüm tüm perakende kanallarına yapılan dağıtımı kapsıyor. Tüketiciye ulaşan model bakımından ölçüm yapılmamış. Bu rakam Nokia'nın ilk çeyrekte satışını yaptığı 11.9 milyon akıllı telefon modelinin yüzde 18'ine denk geliyor.  Aynı dönemde Apple 35 milyon, Samsung ise yaklaşık 42 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. 

Nokia'dan resmi bir açıklama gelmese de genelde tahminler bu rakamların etrafında dönüyor.

Ancak Lumia modelleri çok yeni olduğundan dolayı karşılaştırma yapmak için biraz erken. Nokia'nın rakiplerini yakalaması için bir hayli yol katetmesi gerekiyor. 

Analizin yapıldığı dönemde henüz Lumia 610 ve 900 modelleri satışta değildi. Onların da etkisiyle bu çeyrekte 4 milyon civarı bir satış rakamı yakalanabilir. 

Analistler en az iki çeyrek yıl sonrasında Lumia modellerinin karşılaştırma yapabilecek durumda olacağını düşünüyorlar. Çünkü Windows Phone 8 işletim sistemi ve çift çekirdekli işlemcilere geçiş, modellere olan ilgiyi biraz daha artıracaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3639 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
idc, nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim