Anlık Bildirim

IFA 2015 : Huawei Mate S lanse edildi

Bir süredir Huawei'nin üzerinde çalıştığı ve internete görselleri sızan akıllı telefonu Mate S, IFA 2015 tüketici elektroniği fuarında resmiyete kavuşturuldu. Modelin donanım özelliklerinden ziyade sunumda üzerinde durulan iki önemli konu parmak izi okuyucusu ve Force Touch teknolojisi oldu. 

Huawei zaten parmak izi okuyucu performansı konusunda oldukça başarılı idi. Yeni model ile bunu bir gömlek daha yukarı çıkarıyor. Arka kısımda yer alan parmak izi sensörünün hassasiyeti yüzde 100 artırılmış ve artık ıslak parmaklar da algılanabiliyor. 

Ayrıca Knuckle Sense 2.0 özelliği ile okuyucu üzerinde parmağınızı farklı yönlerde sürüklediğinizde önceden atanmış çağrı cevaplama, deklanşör olarak kullanma gibi çeşitli fonksiyonları çalıştırabiliyor. Kullanıcı harfler çizerek de belirli uygulamaları çalıştırabiliyor. Kısaca Huawei, sensörünün parmak izi gerekmediği zamanlarda atıl kalmasını istememiş. 
IFA 2015 : Huawei Mate S lanse edildi
 

Force Touch ise Apple Watch akıllı saatinden hatırlayacağımız üzere baskı hassasiyeti üzerinde çalışan bir teknoloji. Ekranın belirli bir noktasına parmağınızı basıp çekerek veya daha fazla bastırarak çeşitli fonksiyonları çalıştırabiliyorsunuz. Force Touch ne yazık ki her bölgede sunulmayacak. 

Cihazın diğer bir özelliği ise hücresel veri yönetimi. Çift SIM kartlı model farklı LTE ağlarında müsaitlik durumuna göre geçiş yapabiliyor ve böylece ağ bağlantınız sürekli dengeli ve hızlı oluyor. Bu özellik ABD ve Avrupa'da 13 farklı LTE frekansını destekliyor. Muhtemelen ülkemizde de uyumlu olacaktır. 

Modelin donanım özelliklerine bakacak olursak 5.5 inçlik Full HD AMOLED ekran ve 2.5D ekran eğimi sunan modelin en ince noktasında 2.65mm kalınlığa erişilmiş. Cortex-A53 ve daha hızlı Cortax-A53e çekirdekleri ile Mali-T628MP4 grafik biriminden oluşan 4+4 yapıdaki Kirin 935 yongasetinden gücünü alan modelde 3GB RAM yer alıyor.

Modelde ayrıca 13MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera, 8MP çözünürlüğünde LED flaşlı ön kamera, metal kasa, 3 adet gürültüyü azaltan çok yönlü mikrofon, alt kısımda iki adet stereo hoparlör şeklinde diğer özellikler mevcut. 

Katma değerli özellikler bakımından dolu dolu diyebileceğimiz modelin 32GB kapasiteli versiyonu 649 Avro, 64GB kapasiteli versiyonu ise 699 Avro satış fiyatına sahip olacak. Modelin 128GB Force Touch versiyonu olacağı da belirtiliyor. Model 30 ülkede 15 Eylül itibariyle satışa sunulacak.  
IFA 2015 : Huawei Mate S lanse edildi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7079 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim