Anlık Bildirim

IFA 2015 : Samsung da arabanızın içine giriyor

Son dönemde araç içi bilgi sistemlerinde Android Auto, Apple CarPlay gibi platformlarla teknoloji devlerinin boy göstermeye başladığını görüyoruz. Sürücülerin giderek bilgi sistemleriyle daha fazla haşır neşir olmasından kendisine de pay çıkarmak isteyen devlerin arasına Samsung da katılıyor. 

IFA 2015 fuarında lanse edilen Car Mode for Galaxy araç içi bilgi sistemleri ile Galaxy akıllı telefonlarını birbirine bağlamayı hedefliyor. Sistem daha temel bir anlayışa odaklanıyor ve kullanıcıya telefonundan navigasyon, müzik oynatma gibi fonksiyonlara erişim sağlıyor. Ayrıca gelen çağrılar ve mesajlar araç içi sistemden cevaplanabiliyor. 

Car Mode for Galaxy araç içi sistemlere MirrorLink üzerinden bağlanıyor. Telefondaki uygulama bu sayede ekranını araç içi sistemlere yansıtabiliyor. Bu bakımdan MirrorLink teknolojisini taşıyan araç içi sistemlerle uyumlu olarak çalışıyor ve ekstra bir donanıma gerek kalmıyor. 

Araç üreticisi MirrorLink bağlantısına ne tür izinler verirse Car Mode for Galaxy de o fonksiyonlara erişebiliyor. Örneğin aracın bilgi paneli veya direksiyon kontrolleri ile etkileşime girebiliyor, S-Voice üzerinden komut verebiliyor. 

Car Mode for Galaxy rakiplerine göre biraz daha sınırlı erişim sunacak ve temel fonksiyonlara yer verecek. Bir uygulama mağazası da mevcut değil. Ancak Car Mode for Galaxy için Samsung araç içi bilgi sistemlerine yönelik bir uygulama hazırlıyor. Bu uygulama araçtaki sensörlere erişerek daha fazla bilgi sunacak, araç GPS modülü üzerinden konum tespiti yapabilecek. İlerleyen yıllarda bu uygulama bazı VW modellerine entegre olarak gelecek. Car Mode for Galaxy akıllı telefon uygulaması ise kısa süre içerisinde Galaxy cihazları için yayımlanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim