Anlık Bildirim

IFA 2015 : Intel Core M işlemciler akıllı telefonlara geliyor

ARM'ın mevcut mimarideki en güçlü çekirdeği Cortex-A72 lanse edildiğinde Intel'in düşük güçte çalışan Core M işlemcilerine rakip olacağı gündeme gelmişti. Ancak görülen o ki Intel mobil platformda Core M ile ARM işlemcilerin karşısına çıkacak. 

IFA 2015 fuarında sahneye çıkan Intel yöneticisi Kirk Skagen, Skylake tabanlı Core M işlemcilerin akıllı telefonlar için denediklerini açıkladı. Eğer testler olumlu sonuçlanırsa gelecek yıl itibariyle ilk akıllı telefonları görme şansımız olacak. 

İlk nesil Core M işlemcilerin aksine Intel, Skylake mimarisinde Core M işlemcileri de sınıflıyor. Yeni işlemciler Core m3, Core m5, Core m7, Core m5 vPro ve Core m7 vPro şeklinde isimlendirilecek. 

Tüm işlemciler 2 çekirdekli ve 2 izlek birimi ile toplamda 4 birim barındırıyor. 4.5W ısıl tasarım gücüne sahip olan işlemcilerde Intel HD 515 grafik birimi kullanılıyor. 1866MHz'e kadar LPDDR3 desteği sunan işlemciler hız bakımından birbirinden ayrılıyor. 

Intel Core m3 işlemcisinde 900MHz çekirdek frekansı, 2GHz Turbo Boost ve maksimum 850MHz grafik birimi frekansı bulunuyor. Core m5  işlemcisinde 1.1GHz çekirdek frekansı, 2.4GHz Turbo Boost ve 900MHz grafik frekansı yer alıyor. Core m7 işlemcisinde ise 1.2GHz çekirdek frekansı, 2.9GHz Turbo Boost ve 1000MHz maksimum grafik frekansı mevcut. 

Intel hali hazırda Atom yongasetleri ile akıllı telefon pazarında yer alıyor ve özellikler ZenFone ailesi ile önemli satış rakamlarına ulaşmıştı. Yine de ARM'ın rakibi olacak kadar piyasada varlık gösteremiyor. 

İlk izlenimlere göre yeni nesil Core M ailesi Windows 10 akıllı telefonları için optimize edilecek ve her segmentten akıllı telefonda Core M işlemcileri görmek mümkün olacak. Bu noktada işletim sisteminin ve işlemcisinin enerji tüketimi konusunda da optimize edileceği düşünülüyor. Intel bu müjdeyi verse de şimdilik gelecekte neler olacağı belli değil.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim