Anlık Bildirim

iPhone 7'nin pil kapasitesi ve seramik gövdesi ortaya çıktı

Eylül'de ortaya çıkması beklenen iPhone 7 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Yayınlanan yeni fotoğraflar Apple'ın yeni nesil iPhone modelinin sahip olacağı pil kapasitesini de ortaya çıkardı.
Geçtiğimiz ay Apple iPhone 7'nin seramik bir arka yüze sahip olacağını gösteren render'lar yayınlanmıştı. Bugün, cihazın gövdesinde seramik kullanılacağını yineleyen bir başka sızıntı daha ortaya çıktı. Seramik kaplama, HTC One S modelininde yer almış ve kullanıcılar bir süre sonra bu bölümün soyulmaya/dökülmeye başladığını söyleyerek şirkete şikayette bulunmuşlardı. Ancak belki de bu teknoloji 2012 yılında piyasaya sürülen HTC modelinden bu yana büyük ölçüde iyileştirilmiştir.
Yeni fotoğraf ayrıca iPhone 7'nin daha güçlü bir pille gelebileceğini ortaya koyuyor. Görüntüde cihazın 7.04 Whr (watt saat) kapasiteli bir bataryaya sahip olduğunu gösteren bir ibare yer alıyor. Yani iPhone 6S'in içerdiği 6.61 Whr pil kapasitesinden yüzde 6.5'lik bir artış söz konusu. Voltajı bilmeden bu kapasiteyi miliamper-saat (mAh) birimine çevirmek imkansız. İki pil karşılaştırıldığında daha yüksek bir Whr rakamıyla iPhone 7'nin daha uzun ömürlü bir batarya sunacağı söylenebilir.
İddialara göre Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinden 3.5mm kulaklık jakını kaldırmasının nedenlerinden biri de cihazın içerisine daha büyük bir pil sığdırmaya izin verebileceğini düşünmesiydi. Eğer görüntü gerçeği yansıtıyorsa iPhone 7 daha gelişmiş bir pil ömrü ile gelecek gibi görünüyor. Bu durum ileri seviye kullanıcıları mutlu etmek için yeterli olmayabilir ancak pil ömründeki herhangi bir artışı olumlu bir gelişme olarak kabul etmek gerekir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14918 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, pil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim